ΟΠΕΚΕΠΕ: νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Καπρέλης, ανακατατάξεις στις θέσεις των αντιπροέδρων

 17/6/2016

ΟΠΕΚΕΠΕ: νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Καπρέλης,  ανακατατάξεις στις θέσεις των αντιπροέδρων Tο ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του προεδρείου του ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακατατάξεις στις θέσεις των αντιπροέδρων. Νέος πρόεδρος ορίζεται ο Αθανάσιος Καπρέλης που διατελούσε διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ - Δήμητρα και είχε διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ
και κατά την περίοδο 2010 - 2013. Πρώτος Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Αποστολάκης, δεύτερος Αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Κέντρος. Στη θέση του Γενικού Διευθυντή τοποθετείται ο κ. Ιωάννης Καργιώτης. Τις ευθύνες για τη σύγχυση κατά τη διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ που είχε ως συνέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή να κινδυνεύουν με ποινές μεγάλος αριθμός παραγωγών, αλλά και των σημαντικών προβλημάτων που υπήρξαν καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ φαίνεται ότι πλήρωσε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ,  κ. Αντώνιος Μωυσίδης που ως γνωστόν υπέβαλε την παραίτηση του χθες.
Το παρασκήνιο των ανακατατάξεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Μετά την φετινή αποτυχία των δηλώσεων ΟΣΔΕ που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινών σε μεγάλη μερίδα των παραγωγών φαίνεται ότι ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Α. Μωυσίδη. Ο ίδιος μάλιστα συνέταξε μια επιστολή αποχώρησης προς τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στη θέση του πρώτου Αντιπροέδρου τοποθετείται ο κ. Γ. Αποστολάκης, ενώ ο τέως πρώτος αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Καργιώτης αναλαμβάνει το πόστο του Γενικού Διευθυντή.
Φαίνεται πάντως ότι το «κερασάκι στην τούρτα» των προβλημάτων που οδήγησαν στις εξελίξεις στον Οργανισμό ήταν το πρόβλημα με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων στην Κρήτη, ζήτημα το οποίο συζητήθηκε εκτενώς στο ΥπΑΑΤ πριν από λίγες ημέρες.
Ο Αθανάσιος Καπρέλης νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Αθανάσιος Καπρέλης, μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος στον ΕΛΓΟ - Δήμητρα.  Ο κ. Καπρέλης είχε μάλιστα αναλάβει πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ το διάστημα 2010 - 2013 ενώ διετέλεσε και πρώην Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ) του Γ΄ ΚΠΣ. Ο κ. Καπρέλης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Clermont-Ferrand της Γαλλίας όπου και απέκτησε δυο μεταπτυχιακούς τίτλους (DESS) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Μάρκετινγκ με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών και στο Βιομηχανικό Μάρκετινγκ. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη Γαλλία, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Management του ΕΛΚΕΠΑ, Γενικός Διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ, Διευθυντής Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για Φορολογικά Έσοδα, Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρησης του Κ.Π.Σ. (Μ.Ο.Δ. Α.Ε.), Ειδικός Συνεργάτης Προέδρου για θέματα Γ’ Κ.Π.Σ. και Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013 (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας) και Ειδικός Συνεργάτης Προέδρου για θέματα Ε.Σ.Π.Α. 2007 - 2013 στην Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιά. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Ομιλεί Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά.
Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου που κατείχε ο Αθανάσιος Καπρέλης στον ΕΛΓΟ - Δήμητρα αναλαμβάνει ο κ. Αθανάσιος Βλάχος.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Α', ευχόμενη καλή αρχή στην νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ (διαβάστε την εδώ)

πηγη:www.agrotypos.gr