Μέσα Ιουλίου υπόλοιπα α’ δόσης για επιδόµατα ΟΓΑ

 07/06/2016

 
Γιουρουκέλη Μαρία
Τα υπόλοιπα της α’ δόσης για επιδόµατα ΟΓΑ θα πληρωθούν µαζί µε τη β’ δόση µέσα Ιουλίου.

Το δεύτερο µισό της πρώτης δόσης για τα οικογενειακά επιδόµατα ΟΓΑ θα καταβληθεί µαζί µε τη δεύτερη δόση στους δικαιούχους, η οποία είναι προγραµµατισµένη για την τελευταία εβδοµάδα του Ιουλίου. Πρόθεση του Οργανισµού είναι η πληρωµή να γίνει λίγες µέρες νωρίτερα και τα επιδόµατα να καταβληθούν το πρώτο δεκαπενθήµερο του Ιουλίου, ωστόσο ακόµα γίνονται προσπάθειες.
Όπως διαµηνύεται από τους αρµόδιους, ο ΟΓΑ προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν µαζί µε τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε µια ταυτόχρονη καταβολή του υπολοίπου της πρώτης δόσης µαζί µε τη δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδοµάτων.
Με τον τρόπο αυτό, βέβαια, είναι προφανές ότι περιορίζεται η δηµόσια δαπάνη, σε µια περίοδο σαφούς οικονοµικής στενότητας.
Υπενθυµίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, µόνο κατά το ήµισυ, για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού εκταµιεύθηκαν τα 70 εκατ. ευρώ από τα 140 εκατ. ευρώ, που έπρεπε. Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρµόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις.
Σηµειώνεται ότι το ενιαίο επίδοµα στήριξης τέκνων κυµαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το µήνα, ανάλογα µε τον αριθµό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδηµα.

πηγη:www.agronews.gr