«Μπαράζ» μεταβιβάσεων δικαιωμάτων για να προλάβουν περικοπές συντάξεων

28.06.2016 

«Μπαράζ» μεταβιβάσεων δικαιωμάτων για να προλάβουν περικοπές  συντάξεων
Σε βεβιασμένες κινήσεις ώθησε το ενδεχόμενο περικοπής της σύνταξης σε όσους ενεργούς αγρότες συνταξιοδοτήθηκαν πριν τις 12 Μαΐου, οπότε άρχισε να ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου, καθώς αρκετοί άρχισαν να μεταβιβάζουν δικαιώματα στα παιδιά τους προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ψαλίδισμα.
Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προκληθούν περικοπές της τάξης του 20%, όταν τα δικαιώματα μεταβιβάστηκαν σε δημοσίους υπαλλήλους.

Τελικά μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός ανέφερε πως θα υπάρξουν κλιμακωτές αλλαγές ώσπου να εναρμονιστεί η αγροτική σύνταξη με τις υπόλοιπες.

Ωστόσο υποστήριξε πως καλό είναι «οι πατεράδες και οι μανάδες στην ύπαιθρο χώρα να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις για τα παιδιά τους μετά τη νέα δυνατότητα που παρέχεται για ανάπτυξη, μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα των νέων καλλιεργειών και των νέων αγροτών που θα ανοίξουν, ώστε να αναπτύξουν τέτοια δραστηριότητα».

Σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στην σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί για το θέμα και στην οποία θα περιγράφεται πιο αναλυτικά ο τρόπος της μεταβίβασης της περιουσίας και η χρονική στιγμή.

πηγη:www.paseges.gr