Τη Δευτέρα πληρωμές για υπόλοιπα ενιαίας, συνδεδεμένες για ζωική παραγωγή - στα 7,64 ευρώ ανά ζώο για τα ορεινά, 5 για τα πεδινά αιγοπρόβατα

22/7/2016

Τη Δευτέρα πληρωμές για υπόλοιπα ενιαίας, συνδεδεμένες για ζωική παραγωγή - στα 7,64 ευρώ ανά ζώο για τα ορεινά, 5 για τα πεδινά αιγοπρόβατα Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τη Δευτέρα 25/7 θα πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης (βασική και πρασίνισμα) ενώ κατά πάσα πιθανότητα την ίδια ημέρα θα πληρωθούν οι συνδεδεμένες για τη ζωική παραγωγή που περιλαμβάνουν τα καθεστώτα για αιγοπρόβατα και βοοειδή.
Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, στα 7,64 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο ορίζεται το ύψος της ενίσχυσης για ορεινές / μεινονεκτικές περιοχές και στους μετακινούμενους από πεδινή σε ορεινή / μειονεκτική περιοχή. Στα 5 ευρώ η ενίσχυση για τις πεδινές περιοχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν και την ερχόμενη Τρίτη καθώς πρόκειται να καταβληθούν ποσά για μια σειρά καθεστώτων.
Δευτέρα η εξόφληση για βασική και πρασίνισμα, ακολουθούν συνδεδεμένες για αιγοπρόβατα, βοοειδή
Όπως πληροφορήθηκε ο ΑγροΤύπος την ερχόμενη Δευτέρα 25/7θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για ενιαία και πρασίνισμα που θα περιλαμβάνει και ποσά από διορθώσεις και ενστάσεις ενώ εν συνεχεία αναμένεται να καταβληθεί και η συνδεδεμένη για σπόρους σποράς και το Άρθρο 52 που περιλαμβάνει τις συνδεδεμένες για αιγοπρόβατα βοοειδή και κτηνοτρόφους με ειδικά δικαιώματα.
Το ύψος των ενισχύσεων που θα καταβληθούν έχουν ως εξής:
  • 7,64 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, όπως αυτά ορίζονται στην με αριθμ. πρωτ. 614/52350/12-05-2015 (ΦΕΚ 833/Β/2015) Υπουργική Απόφαση στους δικαιούχους της συνδεδεμένης  στήριξης,κτηνοτρόφους  των  ορεινών / μειονεκτικών/ με ειδικά μειονεκτήματα περιοχών, που εκτρέφουν προβατίνες ή/και αίγες στις περιοχές αυτές και στους κτηνοτρόφους που μετακινούνται από πεδινή σε ορεινή /  μειονεκτική / με ειδικά μειονεκτήματα περιοχή.
  • 5 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, όπως αυτά ορίζονται στην με αριθμ. πρωτ. 614/52350/12-05-2015 (ΦΕΚ 833/Β/2015) Υπουργική Απόφαση στους δικαιούχους της συνδεδεμένης στήριξης, κτηνοτρόφους πεδινών περιοχών που εκτρέφουν προβατίνες ή/και αίγες στις περιοχές αυτές.
Δείτε εδώ την απόφαση για τον ορισμό του ύψουςτης συνδεδεμένης για τα αιγοπρόβατα
Δειτε εδώ την απόφαση για τον ορισμό του ύψουςτης συνδεδεμένηςγια κτηνοτρόφους με ειδικά δικαιώματα
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της συνδεδεμένης στα βοοειδή έχει ορισθεί με προηγούμενη απόφαση στα171,8 ευρώ ανά ζώο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ορισμέμενες εκ των ανωτέρω πληρωμών πιθανόν να πραγματοποιηθούν και την ερχόμενη Τρίτη, καθώς αναμένεται συνολικά να πληρωθούν 40 καθεστώτα.

πηγη:www.agrotypos.gr