«Μπλόκα» αγροτών στα τέλη Ιουλίου σε ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΟΓΑ

12.07.2016

«Μπλόκα» αγροτών στα τέλη Ιουλίου σε ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΟΓΑ
Κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου έχουν προγραμματίσει κατά τόπους οι εκπρόσωποι της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, έξω από τα καταστήματα του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΟΓΑ.
Τα παραπάνω ανέφερε την Δευτέρα 11 Ιουλίου μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος πρόσθεσε ότι, σήμερα Τρίτη, οι αγρότες θα ζητήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα.

Ο κ. Μαρούδας ανέφερε ότι στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Ιουλίου, θα αναδειχθούν κατά τόπους από τους εκπροσώπους των αγροτών τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν σχέση με τις πληρωμές και τις ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και τις συντάξεις του ΟΓΑ.

Όσον αφορά την  σημερινή - επίσκεψη Αποστόλου στη Λάρισα, ο κ. Μαρούδας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εμείς θα επιδιώξουμε θέσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν στο χώρο που θα γίνει η εκδήλωση με τον κ. Αποστόλου και να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις από τον υπουργό για το αν θα αποζημιωθούμε από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες για τις οποίες δεν έγιναν εκτιμήσεις. Λέμε όχι στα ΠΣΕΑ και στις οριζόντιες αποζημιώσεις», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μετά τις κινητοποιήσεις στα τέλη Ιουλίου θα ακολουθήσει μια πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα της επιτροπής των μπλόκων της Νίκαιας τον Οκτώβριο, εν όψει του χειμώνα, ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα θερμός.

πηγη:www.paseges.gr