Παράταση ως το Σεπτέμβρη του 2017 για αιτήσεις πληρωμών στα Σχέδια

 22/09/2016

Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για υποβολή αιτημάτων τροποποιήσεων αυτή τη στιγμή καθώς δεν υφίσταται πλέον η προθεσμία πληρωμής μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 αναφέρουν οι διαχειριστικές.Κοντονής Γιώργος

Η 10η Σεπτεμβρίου του 2017 ορίστηκε από τις διαχειριστικές αρχές των Προγραμμάτων, ως η ημερομηνία κατάθεσης του τελευταίου αιτήματος (αποπληρωμή) για τα Σχέδια Βελτίωσης της πρόσκλησης του 2011.

Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για υποβολή αιτημάτων τροποποιήσεων αυτή τη στιγμή καθώς δεν υφίσταται πλέον η προθεσμία πληρωμής μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 αναφέρουν οι διαχειριστικές.
Η εν λόγω ενημέρωση αφορά αποκλειστικά τα σχέδια βελτίωσης της πρόσκλησης του 2011 για τα οποία μέχρι 31.12.2015 είχε κατατεθεί και θεωρηθεί παραδεκτή έστω και μία αίτηση πληρωμής και τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην απόφαση των ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρεται στο έγγραφο των διαχειριστικών αρχών, ότι:
α) Δεκτοί θα γίνονται μόνο όσοι φάκελοι θα υποβληθούν μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2017
β) Δεκτά θα γίνονται όσα παραστατικά θα έχουν εκδοθεί μέχρι και εκείνη την ημέρα (10 Σεπτεμβρίου 2017) εφόσον βέβαια έχουν προλάβει οι μελετητές να κάνουν όλη τη διαδικασία αυθημερόν.
γ) Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για υποβολή αιτημάτων τροποποιήσεων αυτή τη στιγμή καθώς δεν υφίσταται πλέον η προθεσμία πληρωμής μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.
δ) Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2017 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας χρημάτων, είτε από εργασίες που έχουν υλοποιηθεί και για τις οποίες δεν κατατέθηκε έγκαιρα αίτημα πληρωμής είτε από ενδεχόμενη επιστροφή ποσών που έχουν καταβληθεί, εφόσον το έργο θεωρηθεί ως μη ολοκληρωμένο.
Επιπλέον, τις επόμενες βδομάδες και μάλλον όχι μετά τον Οκτώβρη, θα ετοιμαστεί και η σχετική φόρμα στο ηλεκτρονικό σύστημα του μέτρου προκειμένου να μπορούν να μπουν οι μελετητές και να αιτηθούν ολοκλήρωση ενός έργου χωρίς επιπλέον πληρωμή.

πηγη:www.agronews.gr