Νωρίτερα σχεδιάζει να καταβάλει την εξισωτική του 2016 ο ΟΠΕΚΕΠΕ

08-11-2016

Νωρίτερα, και μάλιστα προς τα τέλη Νοεμβρίου σχεδιάζει να καταβάλει ο Οργανισμός Πληρωμών την προκαταβολή της Εξισωτικής του 2016 σύμφωνα με το ρεπορτάζ
του ΑγροΤύπου αν και η προ μερικών ημερών ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο για πληρωμή της εξισωτικής προς τα τέλη Δεκέμβρη. Παρά ταύτα στόχος είναι η προκαταβολή της εξισωτικής να πραγματοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα, ήτοι προς τα τέλη Νοεμβρίου. Όπως και να έχει απ' ότι φαίνεται υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η πληρωμή να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου και μάλιστα με κονδύλι που θα ανέρχεται στα 216 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στη Διαύγεια και ανέβασε το συνολικό ποσό της πληρωμής στο προαναφερθέν ποσό, από τα 160 εκατομμύρια που ανερχόταν στην προκήρυξη του Μέτρου κατά τη δημοσίευσή του τον περασμένο Μάη.
Αναφορικά με το πότε είναι προγραμματισμένη η δεύτερη δόση (εκκαθάριση της εξισωτικής του 2016 σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα από το Πάσχα, τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, χωρίς ωστόσο ακόμα να είναι κάτι τελεσίδικο. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Γιώργος Κέντρος, αναφορικά με την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, «ήταν κάτι που προβλέπεται στην ΚΑΠ, η οποία δίνει την δυνατότητα για ταχύτερες πληρωμές».
Αναφορικά με το πότε θα γίνει η εκκαθάριση για υπόλοιπα της εξισωτικής του 2015, αυτή θα πραγματοποιηθεί είτε στα τέλη Δεκεμβρίου ή μέσα στον Ιανουάριο.
Αντώνης Ανδρονικάκης
info@agrotypos.gr

πηγη:www.agrotypos.gr