Μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλαν τα τρακτέρ στο κέντρο των Φαρσάλων

06-12-2017

Μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλαν τα τρακτέρ στο κέντρο των Φαρσάλων
Σε συμβολικό αποκλεισμό του κέντρου των Φαρσάλων προχώρησαν την Δευτέρα οι αγρότες με δεκάδες τρακτέρ. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων
νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας στον ΑγροΤύπο χαρακτήρισε την κινητοποίηση ως «μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα υποκύψουμε στην πολιτική της που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια έξω από την παραγωγή, αλλά και μήνυμα προς τους αγρότες πως μόνο μέσα από τους αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις».
Και πρόσθεσε: «την συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση την κρίνω ικανοποιητική αν λάβουμε υπ’ όψιν τις συνθήκες και τις εργασίες που υπάρχουν αυτή την εποχή. Υπάρχει έντονο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, που δυστυχώς όσο περνά ο καιρός αυξάνεται. Στείλαμε μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα μας βρει απέναντί της αν εφαρμόσει αυτή την πολιτική. Πρέπει όμως και οι αγρότες να αντιληφθούν ότι μόνο με τον αγώνα θα καταφέρουν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους θα μπορέσουμε να έχουμε κατακτήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑγροΤύπου, σχετικά με την φορολογία και τις πρόσφατες δηλώσεις του Αποστόλου, ο κ. Ρίζος Μαρούδας τόνισε ότι «οι αγρότες ρωτάνε τους λογιστές τους και γνωρίζουν. Εφόσον φορολογούμαστε με τεκμαρτό εισόδημα αυτά που λέει για επιστροφές φόρων δεν ισχύουν. Ένας παντρεμένος με παιδί που έχει σπίτι και αυτοκίνητο έχει τεκμήριο  διαβίωσης 12.000 ευρώ και για αυτό θα φορολογηθεί. Ακόμη και να δηλώσεις ετήσιο εισόδημα 5.000  ευρώ θα φορολογηθείς για 12.000. Αυτό το γνωρίζουν οι αγρότες και δεν μπορεί κανένας να τους κοροϊδέψει.

Σας υπενθυμίζω ότι στις 17 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σύσκεψη, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λάρισα, της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Εκεί θα έχουμε σαν στόχο να υπάρξει συντονισμός σε όλη την Ελλάδα και να δούμε πως θα πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων».

πηγη:www.agrotypos.gr