Κλείδωσαν οι πληρωμές: σε μια εβδομάδα ενιαία ενίσχυση και εξισωτική

 12-12-2016

Κλείδωσαν οι πληρωμές: σε μια εβδομάδα ενιαία ενίσχυση και εξισωτικήΕβδομάδα πληρωμών αναμένεται να είναι η επόμενη, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δρομολογήσει πληρωμές για εκκαθάριση Βασικής Ενίσχυσης, Πρασίνισμα και Εξισωτική.
Οι εν λόγω πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 και σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως και την Παρασκευή 23/12. Χρονικά θα προηγηθεί η καταβολή της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος με το συνολικό ποσό που αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους να φθάνει τα 800 εκατ. ευρώ. Λίγες μέρες αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει η πληρωμή της Εξισωτικής του 2016, ύψους 244 εκατ. ευρώ. Μαζί με την εκκαθάριση της Βασικής αναμένεται να πιστωθεί το συνολικό ποσό της Ενιαίας σε όσους είχαν μείνει εκτός «τσεκ» λόγω ενεργού γεωργού.
Πρώτα το τσεκ, μετά η εξισωτική
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γ. Κέντρο, μέχρι το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί οι πληρωμές για εκκαθάριση βασικής και πρασίνισμα (την ίδια ημέρα) για να ακολουθήσει, πιθανότατα μετά από δύο ημέρες και η πληρωμή της Εξισωτικής 2016. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά οι δικαιούχοι της Πειραιώς θα μπορούν να δουν τα ποσά που δικαιούνται στους λογαριασμούς τους έως την Παρασκευή 23/12, ενώ για τους υπόλοιπους πιθανόν αυτό να γίνει από 27/12 (μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και Χριστούγεννα). Σε ό,τι αφορά τους κομμένους από το τσεκ λόγω προβλήματος με τη δισκέτα που είχε παραλάβει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το Υπουργείο Οικονομικών, η ενημέρωση του ΑγροΤύπου είναι ότι ήδη έχει αποσταλεί η νέα, διορθωμένη δισκέτα, ώστε να πληρωθούν οι άτυχοι της πρώτης πληρωμής της βασικής που είχαν μείνει εκτός λόγω μη εκπλήρωσης του κριτηρίου του ενεργού γεωργού.
Αντώνης Ανδρονικάκης
info@agrotypos.gr
πηγη:www.agrotypos.gr