Μέχρι 18 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για εξισωτική του 2016

04-01-2017

Μέχρι 18 Ιανουαρίου οι ενστάσεις για εξισωτική του 2016


Από την Τετάρτη (4/1) μέχρι και την Τετάρτη (18/1) (δηλαδή εντός 10 εργάσιμων ημερών) καλούνται να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι για την εξισωτική του 2016
. Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις, Περιφερειακές Μονάδες ή Νομαρχιακές Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ είτε στους πιστοποιημένους φορείς υποβολής αιτήσεων (Πύλες ΟΣΔΕ), με την υποχρέωση των τελευταίων να τις αποστείλουν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός (5) πέντε εργάσιμων ημερών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, μαζί με τις ενδικοφανείς προσφυγές, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για τα οποία:
  • θα ελεγχθούν ως προς την ιδιότητα του «άμεσα συνταξιούχου», στο πλαίσιο του κριτηρίου επιλεξιμότητας σύμφωνα με το οποίο δεν κρίνονται δικαιούχοι ένταξης και πληρωμής όσοι «έχουν αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα».
  • Θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας διοικητικών Πράξεων (ΔΠ) όσον αφορά το αίτημα διόρθωσης αίτησης πληρωμής.
Θυμίζουμε ότι στις 23 Δεκεμβρίου καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε 223,7 εκατ. ευρώ σε 328.021 δικαιούχους για το Μέτρο 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» για το 2016.

Βρείτε εδώ το σχετικό υπόδειγμα για τις ενστάσεις

πηγη:www.agrotypos.gr