Έως 30 Ιανουαρίου ο φυσικός φάκελος στις ΔΑΟΚ από τους Νέους Αγρότες

 19/01/2017

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να κλείσει η αξιολόγηση των φακέλων για να βγουν και οι εγκρίσεις των δικαιούχων.Κοντονής Γιώργος
Λίγες ακόμα μέρες περιθώριο, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου έχουν οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες που οριστικοποίησαν ως την προκαθορισμένη προθεσμία τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις στο νέο Μέτρο, να προσκομίσουν στις οικείες ΔΑΟΚ τον φυσικό φάκελο εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) σε έντυπη μορφή.

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να κλείσει η αξιολόγηση των φακέλων για να βγουν και οι εγκρίσεις των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των οριστικοποιήσεων των νέων αιτήσεων έκλεισε στις 16 του μήνα, ενώ σύμφωνα με την πρόσκληση, οι Διαχειριστικές Αρχές έχουν περιθώριο μέχρι τις αρχές Μαρτίου να προχωρήσουν στην πρώτη αξιολόγηση των φακέλων, ώστε μέχρι τα μέσα Μαρτίου να τελειώσει και η δεύτερη αξιολόγηση, προκειμένου να βγουν τα ονόματα των εν δυνάμει δικαιούχων, των επιλαχόντων και των απορριπτόμενων. Μετά, σύμφωνα με το σχεδιασμό των Αρχών αναμένεται να βγει και η προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης.    
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι για το υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) μέχρι τη Δευτέρα, 16.1.2017. Αντίστοιχα, παρατείνεται η ημερομηνία προσκόμισης του φυσικού φακέλου σε έντυπη μορφή, στις οικείες ΔΑΟΚ, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017».
Υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη δοθεί μια πρώτη παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία ως περίοδος για την απόκτηση ονόματος και κωδικού χρήστη για καταχώρηση αίτησης στήριξης -φακέλου υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 31-10-2016 έως και 23-12-2016 και ως περίοδος σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 31-10-2016 έως  και 31-12-2016.

πηγη:www.agronews.gr