Ανησυχίες για ενδεχόμενο αποκλεισμό συνόρων από αγρότες εκφράζει η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας


19.01.2017 

Ανησυχίες για ενδεχόμενο αποκλεισμό συνόρων από αγρότες εκφράζει η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας
Επιστολή προς τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες της βουλγαρικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο αποκλεισμού των συνόρων από Έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές, στο πλαίσιο των εξαγγελθεισών κινητοποιήσεών τους, εκφράζει η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, αναφέρουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Σόφια.
Στην επιστολή της, η υπουργός επικαλείται, μεταξύ άλλων, τη συμφωνία στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα λάβουν προληπτικά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η ένταση στα σύνορα.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι των ενώσεων μεταφορέων της Σόφιας δηλώνουν πως σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες προχωρήσουν στο μπλοκάρισμα των συνοριακών διαβάσεων, θα προβούν και εκείνοι σε αντίποινα, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση μέσω οδικών αξόνων που καταλήγουν, μέσω της χώρας τους, στην Ελλάδα.

Σε αντίποινα αυτού του είδους είχαν προβεί Βούλγαροι μεταφορείς και τη διάρκεια του αποκλεισμού των συνόρων πέρυσι από Έλληνες αγροτοσυνδικαλιστές.

πηγη:www.paseges.gr