Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, σε ποια σημεία κλείνουν οι δρόμοι

03-02-2017
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, σε ποια σημεία κλείνουν οι δρόμοι
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας, για μία ώρα περίπου, προχώρησαν σήμερα αγρότες του μπλόκου
του Θουρίου στον Έβρο. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», Γιάννης Μαργαριτίδης, «ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόνο με αγώνα θα καταφέρει να πιέσει για λύσεις. Κάθε ημέρα που περνάει έρχονται και άλλοι αγρότες από την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο».
Τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό οι αγρότες του μπλόκου του Θουρίου να προχωρήσουν σε συμβολικές καταλήψεις και στη ΔΕΗ Ορεστιάδας αλλά και στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Το μεσημέρι της Παρασκευής για μια περίπου ώρα θα παραμείνει κλειστή η Εθνική Οδό Σερρών Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Λευκώνα από Σερραίους αγρότες. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.
Επ΄ αόριστον αποκλεισμένο και στα δύο ρεύματα παραμένει για πέμπτη ημέρα σήμερα το σημείο στα «πράσινα φανάρια», από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Συμβολικό αποκλεισμό προγραμματίζουν οι αγρότες, που από τις 28ης Ιανουαρίου παραμένουν στα διόδια των Μαλγάρων.
Στον κόμβο Δερβενίου, επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Άσσηρο και Λαγκαδά και η περαιτέρω στάση τους θα αποφασιστεί σε γενική συνέλευση που προγραμματίζουν για το μεσημέρι.
Στην αερογέφυρα Κατερίνης βρίσκονται από το βράδυ της 28 Ιανουαρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής και στα σχέδιά τους είναι οι συμβολικοί αποκλεισμοί της εφορίας και τραπεζών.
Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει, από τις 23/01, στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Βέροιας.
Το Τελωνείο Ευζώνων παραμένει κλειστό και σήμερα ενώ ατέλειωτες είναι οι ουρές που σχηματίζουν εκατοντάδες φορτηγά στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.
Στον 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, αποφάσισαν να προχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πρεσπών.
Χθες Πέμπτη, στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.
Στο Καλονέρι Βοείου, στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας Οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην Εθνική Οδό Φλώρινας - Έδεσσας.
Παράλληλα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας στο μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Μανιακίου, επί της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Έδεσσας, πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους και κινήθηκαν ως την Φλώρινα, έφτασαν στο τελωνείο της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, χωρίς να προβαίνουν σε αποκλεισμό. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο μπλόκο τους.
Οι Θεσσαλοί αγρότες έκλεισαν χθες για δύο ώρες, την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας. Επίσης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της πόλης.
Παράλληλα με το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες της Λάρισας έχουν δημιουργήσει άλλα μπλόκα στο Δαμάσι και στο Γερακάρι, ενώ παραμένει το μπλόκο στον κόμβο Αργυροπουλίου με τους αγρότες να προχωρούν σε τρίωρο πλέον καθημερινό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης, από 18:00 έως και 21:00.
Οι αγρότες των Φαρσάλων προχώρησαν για πρώτη φορά σε δίωρο αποκλεισμό της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης ενώ νέο μπλόκο έχει στηθεί στο κόμβο της Ραχούλας, όπου οι αγρότες απέκλεισαν χθες Πέμπτη την Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων, από τις 15:00 μέχρι τις 17:00.
Mπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στους κόμβους Κομποτίου και Αγίου Δημητρίου στη Ιόνια Οδό από αγρότες της Άρτας, καθώς και στον Λούρο της Πρέβεζας.
Την Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον κόμβο Κεφαλόβρυσου θα κλείσουν σήμερα Παρασκευή (στις 19:00 - 21:00) οι αγρότες sthn Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, στην περιοχή της Βόνιτσας αγρότες προχωρούν κάθε μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Βόνιτσας - Λευκάδας, στο ύψος του κόμβου της «Βρυσούλας».
Στην κυκλοφορία δόθηκε η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν αποκλείσει νωρίτερα αγρότες της Αιγιάλειας.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες του κάμπου με δύο προσυγκεντρώσεις αύριο στις 10 το πρωί , στα φανάρια της Βάρδας και στα φανάρια των Λεχαινών. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε χθες στα Λεχαινά η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των αγροτών.
«Γόνιμο διάλογο και μεταφορά εμπειρίας για την κατάσταση του κάθε κλάδου» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου του Άργους, το αποτέλεσμα της σύσκεψης που διοργάνωσαν την Πέμπτη (3 Φεβρουαρίου) στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι διοικήσεων 5 εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, 2 σωματεία αυτοαπασχολουμένων και 2 επιτροπές αγώνα εργαζομένων.
Την Κυριακή (5 Φεβρουαρίου) θα γίνει δίωρος αποκλεισμός από τις 12 - 2 μ.μ., της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Άργους, στο ύψος του Ινάχου ποταμού. Μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών διοργανώνεται την Παρασκευή (10 Φεβρουαρίου), στο Άργος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Νέα είσοδο στην Καλαμάτα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα για τις 11 το πρωί της Δευτέρας, οργανώνουν οι αγρότες, ιδιαίτερα από τις περιοχές της Μεσσήνης και της Πυλίας ενώ φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους για τα χρονίζοντα προβλήματα της υπαίθρου, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αλλά και για τους δασικούς χάρτες. Σήμερα το πρωί αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μεσσήνης και θα αποκλείσουν το συγκεκριμένο σημείο του Εθνικού δρόμου, από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα.

πηγη:www.agrotypos.gr