Προς παράταση ως 31 Μαρτίου οι εισφορές στον ΕΦΚΑ

 16/03/2017 

Προς νέα παράταση έως τις 31 Μαρτίου οδεύουν οι εισφορές Ιανουαρίου που πρέπει να καταβάλουν μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, δηλαδή αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).


Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν με εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται με τα μπλοκάκια που έχουν έως δύο εργοδότες αφού ο ΕΦΚΑ έχει στείλει ειδοποιητήριο με εισφορές για τα εισοδήματα του 2015, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι υπάγονται στο άρθρο 38, αλλά το σύστημα δεν έχει ανοίξει για να δηλωθούν ακόμη.
Το υπουργείο Εργασίας επίσης διαπιστώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με 90.000 ασφαλισμένους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήριά τους, προσανατολίζεται να δώσει παράταση μέχρι τέλος του μήνα.
Πρόκειται για περιπτώσεις ασφαλισμένων που εργάζονται υπό καθεστώς παράλληλης ασφάλισης οι οποίοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ένα ή δύο το πολύ εργοδότες με «μπλοκάκι» ή είναι μισθωτοί και έχουν μπλοκάκι για τον δεύτερο εργοδότη τους.
Ανάμεσα στους ασφαλισμένους που δεν έχουν λάβει ακόμα τα ειδοποιητήρια ασφάλισής τους, συγκαταλέγονται και περίπου 30.000 μηχανικοί. Πρόκειται για περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου έχει διαπιστωθεί ότι είχαν «μπλοκάκι» το 2015, αλλά ακόμα δεν έχει διασταυρωθεί εάν διαθέτουν και κατά το τρέχον έτος.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το μήνα Ιανουάριο έχει ήδη παραταθεί έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου