Πάνω από 70.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι υπέγραψαν την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου


02.03.2017 


Πάνω από 70.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι υπέγραψαν την προσφυγή στο ΣτΕ  κατά του ασφαλιστικού νόμου Περισσότεροι από 70.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα υπέγραψαν τελικά την προσφυγή, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ασφαλιστικού νόμου (Ν. 4387/2016), προκειμένου αυτός να καταργηθεί.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων από τη Δράμα τόνισε: "προσβάλλουμε τον νόμο σε διάφορα σημεία του" και ενδεικτικά ανέφερε: "βασικά και κυρίως στην προσφυγή μας τονίζουμε ότι δεν υπάρχει αναλογιστική μελέτη σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουμε και με τα ποσά που θα πάρουμε κάποτε, αν πάρουμε".

Σε δεύτερο σημείο της προσφυγής που κατατέθηκε κατά του ασφαλιστικού νόμου "αποδεικνύουμε με επιχειρήματα και αριθμούς ότι με τον νόμο που ψηφίστηκε, η κυβέρνηση δημιούργησε ένα κατάφωρα άδικο σύστημα, με σκοπό την επιλεκτική στοχοποίηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα".

Υπενθυμίζεται ότι το όλο εγχείρημα της προσφυγής κατά του ασφαλιστικού νόμου ξεκίνησε μεν από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, ωστόσο πήρε άμεσα πανελλαδική διάσταση, με τη συμμετοχή σε αυτήν και κτηνοτρόφων και αγροτών, που δεν είναι μέλη του οργάνου.

πηγη:www.paseges.gr