Για Παρασκευή 7 Απριλίου η ειδική ενίσχυση βάμβακος

30/03/2017


Στην ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνονται και οι συνδεδεμένες για τεύτλα ύψους 6.917.591 ευρώ και σπαράγγια περί τα 1.482.341 ευρώ.Η επόμενη Παρασκευή 7 Απριλίου θεωρείται ως πιθανότερη ημερομηνία πίστωσης των χρημάτων για την ειδική ενίσχυση βάμβακος στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Στην ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνονται και οι συνδεδεμένες για τεύτλα ύψους 6.917.591 ευρώ και σπαράγγια περί τα 1.482.341 ευρώ.

Αν για τεχνικούς λόγους δεν γίνει εφικτή η πίστωση την παραπάνω ημερομηνία, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρουν ότι θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 του μήνα.

Επί του θέματος αναμένεται να αναφερθεί και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου από τα Φάρσαλα, όπου θα παραβρεθεί σε ημερίδα σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι το 2020 και τις ευκαιρίες που αυτό δίνει για την ορθή αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου στη χώρα μας, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη.
Άλλωστε, εδώ και μέρες οι αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ είχαν μεταθέσει την πληρωμή της εν λόγω ενίσχυσης ύψους περί τα 170 εκατ. ευρώ για τις αρχές Απριλίου (από τον αρχικό προγραμματισμό για τα τέλη Μαρτίου), καθώς ο χρόνος κρίθηκε απαραίτητος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων από τις παραδόσεις των καλλιεργητών στα εκκοκκιστήρια, να γίνει αντιπαραβολή της παραγωγής με τα δηλωµένα προς καλλιέργεια στρέµµατα ώστε να καθοριστεί η τιµή της ειδικής ενίσχυσης.
Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες πληροφορίες, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται πως έχουν καθορίσει την καλλιεργούµενη έκταση του 2016 στα 2,343 εκατ. στρέµµατα, γεγονός που φέρνει την ενίσχυση τουλάχιστον στα 74 ευρώ το στρέµµα.
Να σημειωθεί ότι στην ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνονται και οι συνδεδεμένες για ζαχαρότευτλα ύψους 6.917.591 ευρώ και σπαράγγια περί τα 1.482.341 ευρώ, αφού πρώτα εκδοθούν οι αποφάσεις µε το ύψος των ενισχύσεων.
Αντίστοιχα, κοντά στο Πάσχα τοποθετείται -άνευ απροόπτου-η πληρωµή των συνδεδεµένων για τα ζωικά, µε την προϋπόθεση βέβαια ότι και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι των στοιχείων και θα έχουν εκδοθεί και οι σχετικές αποφάσεις µε τα ποσά που καθορίζουν το ύψος των ενισχύσεων.

πηγη:www.agronews.gr