Αυτόματα η επιστροφή μισθωμένων δικαιωμάτων

22/03/2017 

Σε όλα τα είδη μεταβίβασης δικαιωμάτων χωρίς γη (δηλαδή πώληση ή ενοικίαση) εφαρμόζεται παρακράτηση 20% υπέρ Αποθέματος.Μπίκας Αλέξανδρος
Στον κάτοχό τους με τη λήξη της μίσθωσης επιστρέφουν και μάλιστα αυτόματα, χωρίς δηλαδή να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον παραγωγό, δικαιώματα που μεταβιβάζονται προσωρινά, κατά τη διαδικασία που έχει «ανοίξει» από τις 15 Μαΐου, παράλληλα με την υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για το τρέχον έτος (2017).
Σε όλα τα είδη μεταβίβασης δικαιωμάτων χωρίς γη (δηλαδή πώληση ή ενοικίαση) εφαρμόζεται παρακράτηση 20% υπέρ Αποθέματος.

Σημειωτέον πως η ενοικίαση μπορεί να αφορά μεταβίβαση με επιλέξιμη έκταση ή χωρίς, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχει ο οργανισμός πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Σε περιπτώσεις οριστικής μεταβίβασης, τέλος, τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης μπορούν να μεταβιβαστούν οριστικά, είτε με πώληση είτε με οποιασδήποτε μορφής οριστική παραχώρηση, μαζί με επιλέξιμη έκταση ή χωρίς.
Οι παραγωγοί ενημερώνονται ότι η υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω e- εφαρμογής, ενώ δεν απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου με πρωτότυπες αιτήσεις και δικαιολογητικά. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η υποχρέωση τήρησης προσωπικού φακέλου με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά απαιτείται για μια πενταετία τουλάχιστον.
Σε όλα τα είδη μεταβίβασης δικαιωμάτων χωρίς γη (δηλαδή πώληση ή ενοικίαση) εφαρμόζεται παρακράτηση 20% υπέρ του Εθνικού Αποθέματος. Εξαίρεση αποτελούν οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς και η οριστική μεταβίβαση δικαιωμάτων χωρίς γη, όταν οι συμβαλλόμενοι είναι συγγενείς α’ βαθμού ή σύζυγοι.
Βρείτε εδώ ολόκληρη την παρουσίαση με τις Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2017.pdf

πηγη:www.agronews.gr