Άρχισε η αξιολόγηση των αιτήσεων 1879 νέων αγροτών της Θεσσαλίας


18.04.2017 

Άρχισε η αξιολόγηση των αιτήσεων 1879 νέων αγροτών της Θεσσαλίας
Ξεκίνησε από την μ. Τετάρτη 12 Απριλίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η αξιολόγηση των 1.879 φακέλων νέων αγροτών που υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο Υπομέτρο 6.1. «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20.
Η πρώτη αξιολόγηση των φακέλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Μαΐου 2017.

Η δεύτερη αξιολόγηση και τελική θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Ιουνίου 2017.
Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των πινάκων των δικαιούχων, των εν δυνάμει δικαιούχων, των επιλαχόντων και των απορριπτόμενων.

Με την ανάρτηση των πινάκων θα δοθεί η δυνατότητα ενδικοφανών προσφυγών κατά των αποτελεσμάτων.

Η εξέταση των προσφυγών θα ολοκληρωθεί εντός ενός μήνα, δηλαδή περίπου στις 20 Ιουλίου 2017, όταν όλοι οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες θα πρέπει να καταταγούν σε «Δικαιούχοι», «Επιλαχόντες» και «Απορριπτόμενοι» και να ακολουθήσει η πληρωμή τους.

Επισημαίνεται ότι ο μηχανισμός για την αξιολόγηση των αιτήσεων από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι έτοιμος εδώ και καιρό, ωστόσο η έναρξη της αξιολόγησης καθυστέρησε καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν είχε αποστείλει τα φύλλα αξιολόγησης καθώς και τη διαδικασία βάσει της οποίας οι αξιολογητές θα μπορούσαν να μπαίνουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Το θέμα έθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου στη συνάντηση που είχαν τη Μεγάλη Δευτέρα και τελικά το υπουργείο άναψε δύο ημέρες μετά το «πράσινο φως» για τις αξιολογήσεις των αιτήσεων-φακέλων.

πηγη:www.paseges.gr