Τον Σεπτέμβριο τα υπόλοιπα του ΕΦΚ πετρελαίου

 18/07/2017


Τα υπόλοιπα από τις επιστροφές φόρου πετρελαίου θα πληρωθούν τον Σεπτέμβριο, λέει ο Ουρσουζίδης.


Οι εναπομείνασες υποθέσεις επιστροφής φόρου πετρελαίου στους αγρότες, βρίσκονται σε στάδιο τελικής επεξεργασίας, προκειμένου να αποδοθούν πιθανότατα τον  Σεπτέμβρη, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όπως ενημερώνει ο βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης.
Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:
1) Αποζημίωση  επιτραπέζιου ροδάκινου λόγω ρώσικου εμπάργκο
Τα θέματα που αφορούν την αποζημίωση του επιτραπέζιου ροδάκινου λόγω του ρώσικου εμπάργκο , βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και τεκμηρίωσης από στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αποσταλούν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την Ισπανική Κυβέρνηση (ενδεχομένως και με την Ιταλική), έτσι ώστε να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την απολύτως απαραίτητη αποζημίωση των Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών, αφού το εμπάργκο στη Ρωσία για πολλοστή φορά πλήττει καίρια τη διάθεση του προϊόντος, κατά συνέπεια επηρεάζει αρνητικότατα την τιμή του ροδάκινου, καθιστώντας την παραγωγική διαδικασία απολύτως ζημιογόνα.
Η διαδικασία αυτή απαιτεί σοβαρή τεκμηρίωση και αξιοπιστία, χωρίς αμφισβητήσεις από την Ε.Ε., (με τις γνωστές δυσμενείς επιπτώσεις στους Έλληνες παραγωγούς, όπως συνέβαινε στο παρελθόν), ώστε να προκύψει πλήρης αποτύπωση της δυσμενούς πραγματικότητας για το επιτραπέζιο ροδάκινο.
Είναι επίσης αυτονόητο, ότι τα αρμόδια όργανα της ΕΕ επιβάλλεται να επιδείξουν την απαραίτητη κατανόηση στο πρόβλημα, αντιλαμβανόμενοι, ότι διαφορετικά θα ζημιωθούν όλοι – δεν πρόκειται για ενίσχυση, αλλά για αποζημίωση των παραγωγών! 
Στην κατεύθυνση αυτή δηλώσαμε - και είμαστε - παρόντες, όλοι οι Βουλευτές των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης και Λάρισας, ευελπιστώντας στη ευόδωση της προσπάθειας.

2) Πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης νωπών φρούτων
Για πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης νωπών φρούτων (επισιτιστική βοήθεια), που αφορά επίσης στην αποζημίωση των παραγωγών λόγω του Ρώσικου εμπάργκο, υπογράφηκε σήμερα  η σχετική απόφαση από το ΥΠΑΑΤ και υπουργείο Εργασίας.

3) Επιστροφή φόρου πετρελαίου στους αγρότες
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι εναπομείνασες υποθέσεις επιστροφής φόρου πετρελαίου στους αγρότες, βρίσκονται σε στάδιο τελικής επεξεργασίας, προκειμένου να αποδοθούν πιθανότατα τον  Σεπτέμβρη.

4) «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Τεύτλων»
Σχετικά με την «ολοκληρωμένη διαχείριση» των τεύτλων, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώθηκε ότι, η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους εξαρτάται από τον ρυθμό προώθησης των απαραίτητων στοιχείων από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), εφόσον αποσταλούν, ακολουθεί η άμεση καταβολή των αντίστοιχων ποσών στους δικαιούχους.
Σημειώνεται, ότι από την ΔΑΟΚ Ημαθίας έχουν αποσταλεί τα στοιχεία για το 2014 και αναμένεται η πληρωμή των δικαιούχων την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη).

5) Αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ
Οι αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ, που αφορούν στις καταστροφές κυρίως δενδροκαλλιεργειών στο νομό Ημαθίας, προβλέπεται σύμφωνα με  στελέχη του ΥΠΑΑΤ,  να καταβληθούν το προσεχές Φθινόπωρο.

πηγη:www.agronews.gr