Ανοιχτό το ΟΣΔΕ ως 26/11 όχι όμως για αιτήματα ενίσχυσης

 01/11/2017 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που θέλουν να ενταχτούν σε προγράμματα να προσέλθουν στις κατά τόπους πύλες ΟΣΔΕ.Aνοιχτό για την υποβολή νέων δηλώσεων, χωρίς όμως καταχώρηση αιτημάτων ενισχύσεων, από τις 30 Οκτωβρίου 2017 έως τις 26 Νοεμβρίου 2017 θα είναι το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ του τρέχοντος έτους για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που θέλουν να ενταχτούν σε προγράμματα να προσέλθουν στις κατά τόπους πύλες ΟΣΔΕ.

Αυτό γνωστοποίησε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας (ΑΕΣ). Σημειωτέον ότι καλούνται όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα νέων αγροτών ή άλλες δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ή να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), να προσέλθουν στις κατά τόπους πύλες.
Το σύστημα ΟΣΔΕ δέχεται δηλώσεις από νέους και νεοεισερχόμενους που έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών, χωρίς να δικαιούνται κάποια άμεση ενίσχυση.
Σημειώνεται πως η διόρθωση των σταθερών στοιχείων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή, κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων εμπρόθεσμων πληρωμών ενισχύσεων, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Εν τω μεταξύ, περιθώριο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018 έχουν οι παραγωγοί προκειμένου να υποβάλλουν στις πύλες ΟΣΔΕ αιτήματα επιλεξιμότητας, άρσης επικάλυψης και διόρθωσης των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης, μέσω διοικητικών πράξεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αναλυτικά η εγκύκλιος

πηγη:www.agronews.gr