Με έναν ΑΤΑΚ βολεύονται πολλά και μικρά αγροτεμάχια

19/04/2018

Agronews
Προφορική εντολή στις Πύλες Εισόδου ΟΣΔΕ να καταχωρούν τις δηλώσεις, βάζοντας στα τεμαχισμένα ιδιόκτητα αγροτεμάχια τον ίδιο ΑΤΑΚ σε όλα τα κομμάτια θεωρώντας τα ως ένα ενιαίο έχουν δώσει υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ
, όπως υποστηρίζει η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.

Ωστόσο, όπως λένε οι Λάκωνες για τη Βιολογική Γεωργία ήταν ξεχωριστά αγροτεμάχια, με το δικό τους χαρτογραφικό υπόβαθρο και δεκατριψήφιο κωδικό. Ως εκ τούτου, η Ένωση βιοκαλλιεργητών καλεί τις αρχές, εφόσον τώρα όπως υποστηρίζει θεωρούν ότι τα πολυτεμαχισμένα αγροτεμάχια είναι ένα, να πάρουν πίσω τις ποινές που είχαν επιβάλει και να αποδώσουν τις ενισχύσεις στους δικαιούχους και να επαναφέρουν τα αγροτεμάχια στην αρχική κατάστασή τους.
Παράλληλα, παραθέτουν τη σύσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία, λέγοντας πως «Η λέξη ΑΤΑΚ, δεν υπάρχει πουθενά».
Αναλυτικά οι βιοκαλλιεργητές αναφέρουν:
Κατά την υλοποίηση του προγράμματος Βιολογική Γεωργία ΠΑΑ 2007 – 2013 και για τα έτη 2012-2016, κατά το έτος 2014 εξαιτίας ανανέωσης του χαρτογραφικού υποβάθρου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος προχώρησε σε πολυτεμαχισμό των αγροτεμαχίων μας, ο οποίος τεμαχισμός οδήγησε σε έκταση του τεμαχισμένου αγροτεμαχίου (μικρότερη) <1 στρέμματος, τα οποία και απορρίπτονταν ως μη επιλέξιμα, και επέβαλαν το μεγαλύτερο κομμάτι ποινών και παράλληλα μείωναν τη συνολική έκταση.
Αυτό έγινε παράνομα και χωρίς τη συναίνεση των παραγωγών και δεν μας επέτρεπαν να διορθώσουμε τίποτα, εκβιάζοντας την υπογραφή της Α.Ε.Ε. για οριστικοποίηση. Σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ σιωπηρά και με την υποστήριξη του Υπουργείου έχει δώσει προφορική εντολή στις Πύλες Εισόδου ΟΣΔΕ να καταχωρούν τις δηλώσεις, βάζοντας στα τεμαχισμένα ιδιόκτητα αγροτεμάχια τον ίδιο ΑΤΑΚ σε όλα τα κομμάτια θεωρώντας τα ως ένα ενιαίο, ενώ για τη Βιολογική Γεωργία ήταν ξεχωριστά αγροτεμάχια, με το δικό τους χαρτογραφικό υπόβαθρο και δεκατριψήφιο κωδικό. Η παρανομία αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ που οδήγησε στην απώλεια ενισχύσεων προσπαθεί τώρα να την καλύψει, λόγω πίεσης και ελέγχου που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών, και εφόσον γίνει αποδεκτό αυτό, θα εμφανίσει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2018 ως δική μας ευθύνη πάλι.
Καλούμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο, εφόσον τώρα θεωρούν ότι τα πολυτεμαχισμένα αγροτεμάχια είναι ένα, να πάρουν πίσω τις ποινές που είχαν επιβάλει και να αποδώσουν τις ενισχύσεις στους δικαιούχους και να επαναφέρουν τα αγροτεμάχια στην αρχική κατάστασή τους. Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να τα διεκδικήσουμε. Συνάδελφοι μη βιαστείτε να οριστικοποιήσετε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και να πέσετε για μια ακόμη φορά θύματα σε μια πράξη παράνομη. Ο ΑΤΑΚ είναι εφεύρημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλύψει την παρανομία του πολυτεμαχισμού των αγροτεμαχίων και επειδή συντηρείται η ιστορία περί δήθεν σύστασης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την υποχρεωτική εγγραφή του ΑΤΑΚ, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα την επίμαχη επιστολή, όπως μας διαβιβάστηκε με το υπ. αρίθμ. ΓΕΔΔ Φ.78/17/4481/30-03-2018 από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προς αποκατάσταση της αλήθειας. Η λέξη ΑΤΑΚ, δεν υπάρχει πουθενά. 

πηγη:www.agronews.gr