Αποδείξεις και ηλεκτρονικές συναλλαγές για το αφορολόγητο των αγροτών

27.05.2016 

Αποδείξεις και ηλεκτρονικές συναλλαγές για το αφορολόγητο των αγροτών Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου στο εισόδημα των αγροτών αναφέρει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αγρινίου, η οποία επί πλέον ενημερώνει πως παρέχει την δυνατότητα για έξυπνες συναλλαγές με τερματικά αυτόματων πληρωμών POS, καθώς από το 2017 θα είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά οι συναλλαγές.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, με απόφαση του υπ. Οικονομικών από το 2017, για να έχει κάποιος το όφελος του αφορολόγητου ορίου, θα πρέπει οι συναλλαγές του να έχουν πραγματοποιηθεί μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, e-banking.

Από 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης και ειδικά για το 2016 θα γίνουν αποδεκτές από την εφορία και οι αποδείξεις του Α΄ Εξαμήνου του έτους, που καταβλήθηκαν με μετρητά.

Αγρότες-Μισθωτοί-Συνταξιούχοι πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου. Ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, η εφορία θα ζητά συγκεκριμένο ύψος αποδείξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αγρινίου, παρέχει πλέον τη δυνατότητα στα μέλη της και συνολικά τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιέιται, να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά. Εύκολα, γρήγορα, χωρίς καμία μεταβολή ως προς την πιστωτική πολιτική που πιστά υπηρετεί ο Συνεταιρισμός όλα αυτά τα χρόνια… και χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση.

Τα εργοστάσια, τα υποκαταστήματα και φυσικά οι κεντρικές υποδομές της Ένωσης στο Αγρίνιο, έχουν εφοδιαστεί με συσκευές POS, ώστε οι παραγωγοί να μπορούν, χωρίς την παραμικρή δυσκολία στο χειρισμό των τερματικών, να έχουν άμεση πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να μπορούν να προμηθεύονται τα εφόδια που χρειάζονται για τις εκμεταλλεύσεις τους και να προχωρούν σε κάθε είδους συναλλαγή.

Τα τερματικά POS δέχονται το σύνολο των καρτών που είναι συνδεδεμένες με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί μπορούν να ξεπεράσουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω των capital controls.

Ταυτόχρονα, απαλλάσσονται απ’ το βραχνά της συλλογής αποδείξεων και προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα, αφού, ούτως ή άλλως, οι συναλλαγές στο εξής θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά, σε εφαρμογή της απόφασης του υπ. Οικονομικών που προαναφέρθηκε.

Πηγή: www.paseges.gr