Νέα σειρά βιολογικών κρασιών «ΚΙΟΣΚΙ»

 27/12/2012 - 11:15 πμ

Η νέα σειρά του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου αποτελείται από δύο κρασιά (ένα λευκό και ένα ερυθρό), κάθε ένα από τα οποία εκπροσωπεί επάξια διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών.
Το νέο λευκό, πολυδύναμο γευστικά κρασί πρόκειται για μία ποικιλία από το παγκοσμίως αγαπημένο λευκό σταφύλι Chardonnay, τον αρωματικό και δροσιστικό Ροδίτη, το σπάνιο και μοντέρνο Μοσχάτο και το άγνωστο σε πολλούς Ugni Blanc, που υπόσχεται στιγμές απόλαυσης.
Τη σειρά ολοκληρώνει το ερυθρό, ήδη γνωστό και αγαπημένο Ξινόμαυρο – Merlot, που αλλάζει όνομα, αλλά όχι σύσταση, με το χαρακτηριστικό έντονο άρωμα σε τόνους φράουλας και βατόμουρου και τη μακριά επίγευσή του να παραμένουν αναλλοίωτα. Συνοδεύει αρμονικά κόκκινα κρέατα, αλλαντικά, λουκάνικα και δυνατά κίτρινα τυριά.
Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, γνωστός και για την οινολογική ευαισθησία του και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα, αποτελεί την 3η γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά προϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ».
Η σειρά «ΚΙΟΣΚΙ», όπως και τα υπόλοιπα δικά του κρασιά, παράγεται αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου», στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά.  Τα σταφύλια αυτά θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.
Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.
Περισσότερες πληροφορίες στο: www.greek-wine-cellars.com