14-12-2013

«Ακόμα και αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη δίαιτα, κάποια στιγμή θα καταναλώσετε επεξεργασμένα τρόφιμα όμως δημητριακά, γιαούρτι με γεύσεις ή κατεψυγμένα λαχανικά, τα οποία όμως θα στερήσουν από τον οργανισμό σας τουλάχιστον ένα θρεπτικό συστατικό», λένε οι διατροφολόγοι.
Ένα από αυτά τα βλαβερά συστατικά που καταναλώνουμε συχνά είναι το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη, τα οποία βρίσκεται σε μπισκότα, κέικ, κλασικά δημητριακά, αναψυκτικά, κατεψυγμένα λαχανικά, γιαούρτι, χυμούς, καρυκεύματα κ.α.
Τα ρίσκα που παίρνουμε με την κατανάλωση αυτού του συστατικού, λοιπόν, είναι εξασθενημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού, απώλεια μαλλιών, μειωμένη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, αυξημένα τριγλυκερίδια, δυσφορία, φούσκωμα, διάρροια και παχυσαρκία. Φυσικά δεν θα έρθουν όλα μαζί, όσο περισσότερο προσέχουμε όμως και κρατάμε την κατανάλωση του εν λόγω σιροπιού στο ελάχιστο δυνατό, τόσο το καλύτερο για την υγεία μας.
Πηγή:queen.gr