Νομική προσφυγή για τον ΤΑΡ ετοιμάζουν αγρότες

29.10.2014 

Νομική προσφυγή για τον ΤΑΡ ετοιμάζουν αγρότες
Στον δικηγόρο που όρισε ο Δήμος Καβάλας να προετοιμάσει την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΤΑΡ κατέθεσαν αρκετά συμβόλαια οι αγρότες που διαφωνούν με την γνωστή όδευση (κάτω από τα χωριά Ζυγός- Κρυονέρι- Φίλιπποι). Αυτό έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, δείχνει ότι η νομική προσφυγή της Καβάλας ετοιμάζεται. Περνά δε σε φάση ουσίας.
Τα συμβόλαια που κατατέθηκαν προέρχονται από αγροτικές εκτάσεις, από τις οποίες βάση της απόφασης Μανιάτη θα περάσει ο αγωγός. Οι αγρότες που έδωσαν στον αγροτικό σύλλογο αντίγραφα αυτών των συμβολαίων δείχνουν την οριστική τους απόφαση να μην δεχθούν από τη γη τους τον αγωγό. Στο «μέτωπο» της Νέας Καρβάλης συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, σύντομα κι αυτή η διαδικασία θα φθάσει στο σημείο κατάθεσης συμβολαίων εκεί που πρέπει. Θυμίζουμε ότι οι εκπρόσωποι του αγωγού ζητούν το ίδιο πράγμα, δηλαδή αντίγραφα συμβολαίων αγροτών. Αυτοί τα ζητούν για το ακριβώς αντίθετο. Να δείξουν ότι οι αγρότες που προσκομίζουν τα συμβόλαια συμφωνούν με την όδευση του αγωγού από τις εκτάσεις τους.
Κατά τα άλλα οι εκπρόσωποι του έργου και του αγωγού σιωπούν. Έχουν υποσχεθεί διάφορα πράγματα αλλά δεν έχουν επανέλθει. Το τελευταίο που μάθαμε, ακούσαμε, είδαμε ήταν οι ευχές προερχόμενες από τον Αζέρο πρέσβη όταν αυτός επισκέφθηκε και την Καβάλα και την Δράμα. Υποτίθεται ότι οι εκπρόσωποι του έργου εξέτασαν την πρόταση για ορεινή όδευση (άνωθεν των χωριών) αλλά και επ’ αυτού δεν έχουμε νέα. Για την όδευση από τη Νέα Καρβάλη, δόθηκε στη δημοσιότητα το αντίθετο με την πρόταση όδευσης ψήφισμα των τοπικών φορέων.

πηγή: ΠΡΩΙΝΗ