Στο κενό πέφτουν για άλλη μια φορά οι πληρωμές των βιοκαλλιεργητών

02/12/2014

Οι καταστάσεις των δικαιούχων βρίσκονται στις ΔΑΟΚ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τους αγρότες ότι δεν έχει εντολή για πληρωμή.Κοντονής Γιώργος
Οργισμένοι δηλώνουν στο Agronews οι βιοκαλλιεργητές με τις εξαγγελίες των αρμόδιων για τις πληρωμές των βιολογικών, οι οποίες για άλλη μια φορά έπεσαν στο κενό.
Αφορμή αποτέλεσε η τελευταία ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Καρασμάνη ότι από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν να μπαίνουν τα λεφτά στους λογαριασµούς των δικαιούχων της βιολογικής γεωργίας, για να ακολουθήσει λίγες µέρες µετά η καταβολή των ποσών της βιολογικής κτηνοτροφίας.
Οι καταστάσεις των δικαιούχων βρίσκονται στις ΔΑΟΚ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τους αγρότες ότι δεν έχει εντολή για πληρωμή.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί και αντίστοιχη ανακοίνωση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκου, που έκανε λόγο για προσπάθειες του οργανισμού να γίνουν οι πληρωμές των βιολογικών πριν βγει ο Νοέμβριος.
Ωστόσο, οι μέρες περνούν και οι βιοκαλλιεργητές ακόμα δεν βλέπουν τα χρήματα που δικαιούνται, ενώ συμπληρώνουν σχεδόν 3 χρόνια απλήρωτοι, σε μια περίοδο που η έλλειψη ρευστότητας και οι ανάγκες των παραγωγών συνεχώς αυξάνονται.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πάντως πληροφορίες, οι καταστάσεις πληρωμής των δικαιούχων βιοκαλλιεργητών βρίσκονται ακόμα στις αρμόδιες Διευθύνσεις Γεωργίας για έλεγχο, οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνουν τους αγρότες ότι δεν έχουν καμία σχετική εντολή για πληρωμές και οι αρμόδιοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ακόμα οδηγία για πιστώσεις πριν τα τέλη του Δεκέμβρη.


πηγη:www.agronews.gr