Άνοιξε το σύστημα για τις πληρωμές των βιοκαλλιεργητών σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

10/12/2014

Άνοιξε το σύστημα για τις πληρωμές των βιοκαλλιεργητών σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων των υπαλλήλων των ΔΑΟΚ που πραγματοποίησε ο Οργανισμός στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων, άνοιξε και είναι διαθέσιμο στους φορείς υλοποίησης (ΔΑΟΚ)
το πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει την διαδικασία πληρωμών του μέτρου 214 «Αγροπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» Δράση 1.1. Βιολογική Γεωργία προκειμένου να δημιουργηθούν οι παρτίδες πληρωμής και να αποσταλούν φάκελοι για την καταβολή οικονομικών ενισχύσεων στους δικαιούχους της δράσης Βιολογική Γεωργία.
Ωστόσο, οι βιοκαλλιεργητές όλο αυτό το διάστημα εκφράζουν και με τηλεφωνήματά τους στον ΑγροΤύπο, την αγανάκτησή τους για τον «εμπαιγμό» όπως αναφέρουν από την Κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η πληρωμές θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αλλά ακόμα κάτι τέτοι δεν έχει συμβεί.
Υπηρεσιακά στελέχη του ΥπΑΑΤ αποδίδουν αυτήν την νέα καθυστέρηση σε τεχνικά ζητήματα της τελευταίας στιγμής που είχαν να κάνουν με τους διασταυρωτικούς ελέγχους.
Όσον αφορά ωστόσο το μέτρο της βιολογικής κτηνοτροφίας κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα ξεκινήσουν εντός του έτους.

πηγη: www.agrotypos.gr