Κινητοποιήσεις μελετούν οι Νέοι Αγρότες σε περίπτωση φορολόγησης των επιδοτήσεων και προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης

  1/12/2014

Κινητοποιήσεις μελετούν οι Νέοι Αγρότες σε περίπτωση φορολόγησης των επιδοτήσεων και προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης
Σε αναβρασμό βρίσκονται τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) για το φορολογικό καθεστώς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ, κ. Θ. Βασιλόπουλος σε περίπτωση που ισχύσει η φορολόγηση των κοινοτικών επιδοτήσεων µε το συντελεστή 13% (άμεσες ενισχύσεις, εξισωτικές αποζημιώσεις, ποιοτικά πριµ κ.α.) ως αποτέλεσμα της υποχρέωσης των επαγγελματιών του χώρου να τηρούν λογιστικά βιβλία, τότε οι κινητοποιήσεις των νέων αγροτών θα αποτελέσουν μονόδρομο.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την φορολόγηση των επιδοτήσεων και των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης. Αυτό που έχουμε συμφωνήσει με τα μέλη μας είναι ότι αν τελικά ισχύσει θα υπάρξουν διαμαρτυρίες. Δεν προσανατολιζόμαστε παρόλα αυτά σε κλείσιμο δρόμων με τα γνωστά μπλόκα αλλά στο κλείσιμο εφοριών και άλλες διαμαρτυρίες. Αναμένουμε πρώτα να έχουμε και μια συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και από εκεί και πέρα θα καθορίσουμε τη στάση μας», αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Βασιλόπουλος.
Και προσθέτει: «Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε με το γραφείου του ήταν τη Δευτέρα, 24/11 και αναμένουμε. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μας ανέφερε ότι το φορολογικό είναι θέμα του Υπουργείου Οικονομικών οπότε μας παρέπεμψε εκεί. Με απλά λόγια απέφυγε το θέμα».


πηγη:www.agrotypos.gr