Επανέρχεται το δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους ΟΓΑ

28/01/2015 

Τσατσάκης Γιάννης
Την επαναφορά της 13ης σύνταξης για συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 700 ευρώ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις της τάξης των 360 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό, με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα επιστρέψουν και τα 360 ευρώ για τους ηλικιωμένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ
Ο κ. Στρατούλης μίλησε ακόμα για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που μειώνουν τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.
«Θα ξεκινήσουμε με το κοινωνικό πακέτο, κυρίως για την ανθρωπιστική κρίση και κάποια πράγματα που αφορούν στον τομέα της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τουλάχιστον να σταματήσει η λεηλασία και να γίνει μια καινούργια αρχή» ανέφερε στον Ant1 ο κ. Στρατούλης.
Για την 13η σύνταξη ανέφερε ότι θα αποκατασταθεί άμεσα αφού είναι έτοιμο το νομοσχέδιο. «Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και θα υλοποιήσουμε όλα όσα είπαμε προεκλογικά γιατί για αυτό μας ψήφισε ο ελληνικός λαός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης. Διευκρίνισε, ότι αυτό δεν θα συμβεί για το Πάσχα.
Ο κ. Στρατούλης είπε ότι με το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα επιστραφούν τα 360 ευρώ στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους του ΟΓΑ. Για εμάς, είπε ο υπουργός, «e-mail Χαρδούβελη» δεν υπάρχει, ούτε για τα όρια ηλικίας, ούτε για τη μείωση συντάξεων.
Επίσης ο υπουργός είπε, ότι εκτός από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές θα καταργηθεί και η «ρήτρα θανάτου». «Έχουμε πει ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι να σταματήσει η μείωση των συντάξεων και δεύτερο η επαναφορά της 13ης σύνταξης».
Ο κ. Στρατούλης παράλληλα, έκανε λόγο και για άμεση κατάργηση όλων των νόμων που μειώνουν τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.