Διορθώνουν λάθη στο ΟΣΔΕ οι αγρότες για να λάβουν τα υπόλοιπα των επιδοτήσεων

28/01/2015

Λασηθιωτάκη Πέλλα
Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η διαδικασία διόρθωσης λαθών του ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση. Εκατοντάδες δικαιούχοι επιδοτήσεων πηγαίνουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, για να διορθώσουν τα λάθη στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να εισπράξουν, επιτέλους, το σύνολο των επιδοτήσεών τους.

Το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, όμως και πάλι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία φαίνεται να διορθώνονται.
Πρόκειται για τους δικαιούχους που δεν εισέπραξαν επιδοτήσεις ή τις πήραν λειψές, λόγω εκκρεμοτήτων στα αρχεία του Οργανισμού. Αυτές τις εκκρεμότητες προσπαθούν, τώρα, να διορθώσουν, προστρέχοντας στις συνεταιριστικές οργανώσεις.
Να σημειωθεί ότι δεν λείπουν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στη διόρθωση των λαθών, καθώς την Τρίτη 27 Ιανουαρίου το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε στις 9.30 το πρωί για να «υποδεχθεί» τις αιτήσεις των δικαιούχων που συνωστίζονταν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών από τις 7.30 πμ
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αρμόδια στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνουν ότι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για την ενεργοποίηση των νέων δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ, πράγμα όμως για το οποίο εκφράζουν επιφυλάξεις οι υπεύθυνοι των συνεταιριστικών οργανώσεων.

πηγη:www.agronews.gr