Ανησυχία και αντίθεση από ΠΑΣΕΓΕΣ για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στη ΤτΕ

22.04.2015 


Ανησυχία και αντίθεση από ΠΑΣΕΓΕΣ για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στη ΤτΕΤην έντονη ανησυχία και αντίθεση της εκφράζει η ΠΑΣΕΓΕΣ για την απόφαση της Κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, με αυτή τη κίνηση πανικού μπροστά στα άδεια ταμεία η Κυβέρνηση αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να βάλει χέρι στα χρήματα των ελλήνων αγροτών, σε μια περίοδο που οι ανάγκες κάλυψης αποζημιώσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής εξαιτίας των καιρικών φαινομένων είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά.

Συνεχίζοντας, καλεί τη Κυβέρνηση να επανεξέταση την απόφαση και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ να μην αναστείλει την διαδικασία εκτίμησης των ζημιών εξαιτίας αυτής της ενέργειας.

«Σε μια περίοδο που οι έλληνες αγρότες αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας, τα χρήματα για την κάλυψη των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ πρέπει να είναι διαθέσιμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

πηγη:www.paseges.gr