Κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους πλημμυρόπληκτους αγρότες των Σερρών

08.04.2015 


Κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους πλημμυρόπληκτους αγρότες των Σερρών Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διερευνηθούν οι ευθύνες υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων για τις πλημμύρες και τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες του νομού, μετά την παρατεταμένη υπερχείλιση του ποταμού Στρυμόνα, κατέθεσαν την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων του νομού και εκπρόσωποι των κατά τόπους ΤΟΕΒ των Σερρών.
«Θέλουμε δικαιοσύνη για τους αγρότες. Τα 120.000 στρέμματα που πνίγηκαν στον ποταμό Στρυμόνα, έχουν "πλημμυρίσει" σε απελπισία όλους τους αγρότες. Η πληγές δεν είναι μόνο των αγροτών, αλλά και όλης της κοινωνίας του νομού. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του οικισμού Αχινού, του δήμου Βισαλτίας, Ανέστης Κεμανιτζόγλου.

«Ο κάμπος των Σερρών σε πολλά σημεία έχει μέχρι και τέσσερα μέτρα νερό από την πλημμύρα. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι ΤΟΕΒ των περιοχών που επλήγησαν, θεωρούν, ότι προέκυψε και επήλθε κοινός κίνδυνος για τις περιουσίες τους, αλλά προέκυψε κίνδυνος ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων, χωρίς ο κίνδυνος να έχει εξαλειφθεί μέχρι σήμερα. Για τον λόγο αυτό, σήμερα κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, για να προβεί σε διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Αναμένουμε, ότι η Δικαιοσύνη θα εκτελέσει το καθήκον της στο ακέραιο», δήλωσε ο νομικός σύμβουλος των αγροτών, Δημήτρης Γκολέμης.

πηγη:www.paseges.gr