Σεμινάρια στην Αττική για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας

 26/05/2015

Δωρεάν ενημερωτικά-εκπαιδευτικά σεμινάρια ενηλίκων για την αγροτική επιχειρηματικότητα, τις νέες καλλιέργειες και τις προοπτικές και δυνατότητες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, διοργανώνουν στις 1-26 Ιουνίου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα».



Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας και της προώθησης αγροτικών προϊόντων, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και προοπτικών που παρέχει η ενασχόληση με τις εναλλακτικές αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και η σύνδεση τους με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του κτήματος πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στη Λυκόβρυση, αναδεικνύοντας παράλληλα τις σημαντικές δυνατότητες που παρέχει ο χώρος. Στις εγκαταστάσεις του κτήματος λειτουργούν εδώ και δεκαετίες τα Ινστιτούτα: Αμπέλου, Οίνου, Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων και Εδαφολογίας, που συμβάλουν καθοριστικά στην επιστημονική έρευνα καθώς και υπηρεσίες του Υπουργείου παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ενδεικτική Θεματολογία Σεμιναρίων
Τα σεμινάρια θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, επικεντρώνοντας στις ακόλουθες ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
- Μελισσοκομία
-Νέες καλλιέργειες
-Αρωματικά φυτά
-Καλλιέργεια μανιταριών
-Τεχνολογία οίνου και ποτών
-Τεχνολογία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων
-Ελαιοκομία
-Ιχθυοκαλλιέργεια
-Αστικός Λαχανόκηπος

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων απευθύνεται σε:
- Άνεργους
-Πολίτες με χαμηλό εισόδημα
-Αγρότες, επιχειρηματίες και κτηνοτρόφους

Πρόγραμμα Σεμιναρίων
-Η συνολική διάρκεια του κάθε σεμιναρίου (τμήματος) θα είναι 15 ώρες (5 ημέρες με 3 ώρες/ ημέρα), απόγευμα από 16:30 έως και 19:30.
-Κάθε Τμήμα θα έχει 15 έως 25 καταρτιζόμενους.
-Τα σεμινάρια θα γίνουν από εκπαιδευτές υψηλής επιστημονικής στάθμης με πολυετή διδακτική εμπειρία.
-Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί φάκελος εργασιών με ενημερωτικό υλικό και σημειώσεις σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
-Με το πέρας των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης με την προϋπόθεση ότι οι απουσίες δεν θα ξεπερνούν το 10% του συνόλου των ωρών παρακολούθησης

Προθεσμία- τρόπος λήψης και κατάθεσης αιτήσεων
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων:
18/5 έως 02/6/2015

Τρόπος Λήψης Αιτήσεων :
- Διαδικτυακά μέσω του ιστοτόπου: www.patt.gov.gr/
-Από τα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λ. Μεσογείων 448 3ος όροφος

Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:
- Αυτοπροσώπως- από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00– 14:00 στα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λ. Μεσογείων 448 3ος όροφος
-Ηλεκτρονικά- με αποστολή στο ant.bta@patt.gov.gr

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου Προγράμματος, θα έχει κατά βάση πιλοτικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή προκαθορισμένου αριθμού καταρτιζομένων και την επιλογή συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων. Στόχος ωστόσο της Περιφέρειας Αττικής, είναι η περεταίρω αξιοποίηση του εγχειρήματος με την υλοποίηση σχετικών μελλοντικών δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό:
- Θα επιλεγούν προς υλοποίηση τρεις (3) από τις παραπάνω θεματικές ενότητες με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων.
-Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 100 καταρτιζόμενους οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μία εκ των επιλεγέντων θεματικών ενοτήτων
-Οι καταρτιζόμενοι δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση
-Η κατάρτιση τις λίστας των 100 καταρτιζόμενων θα γίνει:

Α. Με προτεραιότητα σε όσους έχουν το χαμηλότερο εισόδημα.
Β. Με σειρά προτεραιότητας στην κατάθεση αίτησης (αποδεικτικά αποτελούν: η ημερομηνία αποστολής e-mail σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής και ο αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης)

Πληροφορίες Τηλ: 2132100531
 
πηγη:www.agronews.gr