Μπλόκο σε παράνομα εισαγόμενα φυτοπροστατευτικά

 30/06/2015

Λιάμης Λεωνίδας
Παράνομα φυτοπροστατευτικά χωρίς πιστοποίηση κατασχέθηκαν από Βουλγαρία και Τουρκία.

Νέο πλήγμα στα κυκλώματα που εισάγουν παράνομα, από τη Βουλγαρία και την Τουρκία, μη εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, τα οποία διακινούν στην εγχώρια αγορά, προκαλώντας ζημίες στις καλλιέργειες και στα δημόσια οικονομικά, πέτυχαν οι διωκτικές αρχές.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουνίου όταν οι τελωνειακές αρχές, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούν, συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 51 και 39 ετών, αντίστοιχα, στο ΙΧ αυτοκίνητο των οποίων εντοπίστηκαν 300 πλαστικά δοχεία, καθώς και 24 νάιλον συσκευασίες με φυτοπροστατευτικό προϊόν, τα οποία δεν είχαν την αναγκαία έγκριση – πιστοποίηση από την αρμόδια αρχή.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, και σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα φυτοπροστατευτικού προϊόντος και ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ από τους συλληφθέντες ο 39χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Οι δράστες οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

πηγη:www.agronews.gr