Από του χρόνου η εξομοίωση αγροτών- επαγγελματιών

 21/07/2015

Από 1ης Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσει η εξομοίωση της φορολογικής αντιμετώπισης του αγρότη με τους ελεύθερους επαγγελματίες με σκοπό να ολοκληρωθεί σταδιακά το 2017, χρονιά από την οποία θα είναι αντιληπτές οι επιπτώσεις και για τους ίδιους τους παραγωγούς.


Τα παραπάνω δήλωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου μιλώντας στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι οι επιπτώσεις στο κομμάτι της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος είναι πάρα πολύ οδυνηρές αλλά σημείωσε ότι η συμφωνία άφηνε ανοιχτό το θέμα του προσδιορισμού του αγρότη, της ειδικές δηλαδή μεταχείρισης του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.
Επέμεινε ότι ότι η φορολόγηση των αγροτών δεν ήταν στα προαπαιτούμενα της 22ας Ιουλίου και πως η εφαρμογή της εξομοίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης του αγρότη με τους επαγγελματίες ξεκινά από 1/1/2016 με σταδιακή ολοκλήρωση το 2017 όταν και όπως είπε θα ξεκινήσουν οι αγρότες να αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις.
Από τη στιγμή που η διάταξη ξεκινάει από το 2016 να εφαρμόζεται ανέφερε ότι θα πρέπει να ψηφιστούν νωρίτερα αλλά το εάν θα γίνει αυτό τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο ή αργότερα αυτό είναι θέμα -είπε- που εξαρτάται από τις συζητήσεις ενόψει της πρώτης αξιολόγησης.

πηγη:www.agronews.gr