Στις 16 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

09.10.2015

Στις 16 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην ΟρεστιάδαΓια την επόμενη Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, μεταφέρεται η έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου Ζάχαρης της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, καθώς η καθυστέρηση στην προμήθεια συγκεκριμένου υλικού, που είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει η «καμπάνια», προκάλεσε αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό, που προέβλεπε την έναρξη στις 9 Οκτωβρίου.
Από το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, θα αρχίσει και η παραλαβή των τεύτλων, από τα 12.000 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν φέτος. Η εκτίμηση των γεωπονικών υπηρεσιών του εργοστασίου είναι ότι, παρά τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος, κυρίως λόγω οψιμότητας σποράς, η παραγωγή θα είναι ικανοποιητική, τόσο στα ποιοτικά όσο και στα ποσοτικά της χαρακτηριστικά, με τιμές που θα φτάσουν τον μέσο όρο πενταετίας.

Περίπου 60.000 τόνους τεύτλων θα κατεργαστεί το εργοστάσιο, στο διάστημα των 15 περίπου ημερών, που θα διαρκέσει η φετινή «καμπάνια». Για τις ανάγκες προετοιμασίας της λειτουργίας του ζαχαρουργείου αλλά και για την παραγωγική περίοδο που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, προσελήφθησαν 94 άτομα με συμβάσεις 3,5 μηνών και άλλοι 140 με συμβάσεις 15 ημερών.

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.