Ξεκίνησαν να πληρώνονται οι εξισωτικές 2008-2014, σε λίγες μέρες οι πληρωμές για το 2015

 22/12/2015

Ξεκίνησαν να πληρώνονται οι εξισωτικές 2008-2014, σε λίγες μέρες οι πληρωμές για το 2015
Μέρα πληρωμών η σημερινή. Από το πρωί αναγνώστες του ΑγροΤύπου έρχονται σε επικοινωνία ρωτώντας σχετικά με τις πιστώσεις που γίνονται και αφορούν την εξισωτική αποζημίωση για τα έτη 2008 -2014.
Ωστόσο πολλοί παραγωγοί αναφέρουν ότι υπάρχουν κρατήσεις των χρημάτων και έχουν σπεύσει στις τράπεζες για να ενημερωθούν για τα αίτια. Όπως δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Τρίτη (22/12) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ήδη ξεκίνησε η πληρωμή των εξισωτικών 2008-2014 και εντός λίγων ημερών θα γίνουν οι πληρωμές της εξισωτικής του 2015. Επίσης τις επόμενες μέρες θα καταβληθούν αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για ζημιές στην ζωική παραγωγή που έγιναν μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.
Δηλώσεις Λύκα
Μιλώντας στον ΑγροΤύπο η κ. Μυρτώ Λύκα, πρόεδρος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας δήλωσε ότι πολλοί κτηνοτρόφοι βλέπουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους χρήματα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση, ούτε μπορούν να το δουν στο σύστημα, παρά μόνο από τον τραπεζικό λογαριασμό τους. Υπάρχουν πάντως πολλοί που δεν έχουν πάρει τα χρήματα λόγω λαθών σε ΑΦΜ και ποινών.
Γίνονται παρακρατήσεις
Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κτηνοτρόφος κ. Στάθης Γκόλιας, κτηνοτρόφος από το Αγρίνιο, από χθες έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παρακρατήσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουν πολλοί στις τράπεζες και να ζητούν διευκρινήσεις.

πηγη:www.agrotypos.gr