ΘΕΣΤΟ: Στην εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της τιμής της τομάτας ευελπιστούν οι παραγωγοί

29/12/2015

ΘΕΣΤΟ: Στην εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για το ζήτημα της τιμής της τομάτας ευελπιστούν οι παραγωγοί Στις εξελίξεις σχετικά με το θέμα που ανέκυψε μετά από την απόρριψη της πρότασης της ΑΒΕΚ Νομικός προς την ΘΕΣΤΟ για μείωση της τιμής της τομάτας
αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο γενικός διεθυντής του Συνεταιρισμού κ. Αστέριος Σαπουνάς. Όπως είπε ο κ. Σαπουνάς μετά από την ΓΣ της ΘΕΣΤΟ υπήρξε μια ευρύτερη συγκέντωση όλων των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγής της περιοχής όπου και αποφασίστηκε η σύνταξη ενός κειμένου με αντικείμενο την επίτευξη μιας καλύτερης προσφοράς από την ΑΒΕΚ Νομικός. Ο κ. Σαπουνάς τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια επικοινωνία των δύο πλευρών και να βρεθεί ένας τρόπος να γεφυρωθεί το χάσμα.
«Την Τετάρτη (23/12) ακολούθησε μια συγκέντρωση των συλλογικών φορέων (συνεταιρισμών και ομάδων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διακίνηση της τομάτας) οι τρεις ομάδες παραγωγών και οι δύο συνεταιρισμοί και υπογράψαμε ένα κείμενο που στάλθηκε στην βιομηχανία του εργοστασίου και ζητά την επανεξέταση των τιμών που ανακοινώθηκαν.
Η αρχική κοινοποίηση των τιμών είχε γίνει στην ΘΕΣΤΟ εξ’ ου και η αντίδρασή μας ωστόσο στην συνέχεια όπως είδαμε οι ίδιες μειώσεις προτάθηκαν σε όλες τις ομάδες και υπήρξε πλέον μια κοινή αντίδραση πάνω στις διαφαινόμενες μειώσεις.
Ζητάμε επανεξέταση των τιμών. Εστάλη κοινό έγγραφο προς την ΑΒΕΚ Νομικός και αναμένουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με την εταιρεία αλλά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μια επικοινωνία μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκεί θα φανεί και η τάση ως προς το που πάνε τα πράγματα.
Πέρσι είχαμε μια πρώτη μείωση και φέτος είχαμε την μεγάλη μείωση στην τιμή της τομάτας. Βάσει των διεθνών εξελίξεων θεωρούμε ότι τα επιχειρήματα της πλευράς του αγοραστή δεν είναι βάσιμα ωστόσο σε μια συνδιαλλαγή κάποιος πρέπει να πουλάει και κάποιος να αγοράζει».

πηγη:www.agrotypos.gr