ΕΒΖ: Εν αναμονή μέρους των οφειλομένων τους οι τευτλοπαραγωγοί που παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας

 28/12/2015

ΕΒΖ: Εν αναμονή μέρους των οφειλομένων τους οι τευτλοπαραγωγοί που παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας Μέχρι στιγμής, κανένα ποσό δεν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών, όπως επιβεβαίωσαν με επικοινωνία τους με τον ΑγροΤύπο οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών Ημαθίας και Σερρών.
Αμφότεροι οι κ. Θ. Δεληγιαννίδης και Α. Νεολιάντζης επιβεβαίωσαν ότι οι παραγωγοί ακόμη αγνοούν το χρώμα του χρήματος. Παράλληλα και οι δύο εξέφρασαν την απόγνωσή τους για την δραματική κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και καιρό ως προς την πληρωμή της παραγωγής τους, προσπαθώντας με αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με την πολιτεία να βρεθεί μια λύση και να καταβληθούν τα 10 εκατ. ευρώ της πρώτης ύλης της καµπάνιας ζάχαρης. «Γραφειοκρατικό θέμα που θα λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδος της ΕΒΖ κ. Γεώργιος Κοκκινίδης για την καταβολή του 20%  (2 εκατ.) του συνολικού ποσού που οφείλεται στους παραγωγούς.
Η εντολή έχει δοθεί, οι παραγωγοί περιμένουν
Όπως ανέφερε σε επικοινωνία του στον ΑγροΤύπο ο κ. Κοκκινίδης «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πληρωμή των 2 εκατ. προς τους παραγωγούς. Περιμένουμε από την περασμένη εβδομάδα την σύμβαση από την Τράπεζα Πειραιώς για να μας την στείλουν και να την υπογράψουμε. Το θέμα μπορεί να διευθετηθεί ακόμα και σήμερα και ευελπιστούμε ότι θα διευθετηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας με μια επιφύλαξη πάντα γιατί δεν εξαρτάται από εμάς. Αρκεί να υπογραφεί η σύμβαση από τεχνικής πλευράς και πλευράς μηχανοργάνωσης είμαστε έτοιμοι και εμείς και η τράπεζα», είπε ο κ .Κοκκινίδης
Παραγωγοί: ακόμα τίποτα, απαιτούμε όλο το ποσόν
Κανένα ποσό δεν έχει μπει μέχρι στιγμής στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών, μας είπε ο Εκπρόσωπος της Ομάδας Τευτλοπαραγωγών Σερρών κ. Αναστάσιος Νεολιάντηζς. «Δεν υπάρχει τίποτα μέχρι στιγμής. Είχαμε πει ότι δεχόμαστε να πάρουμε το 60% των χρημάτων και τελικά ακόμα τίποτα, το αδιέξοδο συνεχίζεται. Για να σας δώσω να καταλάβετε την κατάσταση εμείς τέλος του μήνα έχουμε να πληρώσουμε τον ΦΠΑ αλλά τον ΦΠΑ πρέπει να τον πάρουμε για να τον πληρώσουμε, τα τιμολόγια έχουν κοπεί. Είμαστε σε αναμονή και ελπίζουμε ότι με τις διαβουλεύσεις που γίνονται με βουλευτές να πληρωθεί όλο το ποσό».
Την ίδια εικόνα έδωσε και ο Πρόεδρος Τευτλοπαραγωγών στο Πλατύ Ημαθίας κ. Θεόδωρος Δεληγιαννίδης αναφέροντας ότι καμία πληρωμή δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής. Ο κ. Δεληγιαννίδης πρόσθεσε ότι οι παραγωγοί έχουν ακούσει πολλές και διάφορες υποσχέσεις, με ένα από τα σενάρια να είναι ότι οι παραγωγοί θα πάρουν το 20% μέσα στον Γενάρη και το υπόλοιπο ποσό της παραγωγής θα εξοφληθεί τον Φλεβάρη. «Εμείς φυσικά έχουμε ζητήσει όλο το ποσό να πληρωθεί τον Γενάρη», καταλήγει.

πηγη:www.agrotypos.gr