Στο φουλ οι διεργασίες των αγροτών για μπλόκα από άκρο σε άκρο της χώρας

 05/01/2016

Μπίκας Αλέξανδρος
Με τα τρακτέρ απαντούν στον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση απέναντί τους οι αγρότες της χώρας, που έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους στα χωριά τους βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν τα μέτρα. Το βασικό χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων που έπονται είναι η μαζικότητα, αφού όλα τα συντονιστικά και οι φορείς των αγροτών ανεξαιρέτως ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους, ενάντια στα μέτρα ε φορολογικό και ασφαλιστικό.
Πιο αναλυτικά, κάλεσμα συμμετοχής σε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιανουαρίου ενόψει του νέου κύκλου δυναμικών κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο απευθύνει στους αγρότες η Επιτροπή  Αγώνα αγροτών-κτηνοτροφών και νέων αγροτών νομού Λάρισας.
Στην ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή το πανελλαδικό κάλεσμα των συντονιστικών το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης  για την απόφαση κοινής ημερομηνίας  για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους αλλά και την εξέλιξη  της παράτασης προς ψήφιση του φορολογικού , η επιτροπή αγώνα αγροτών κτηνοτρόφων και νέων αγροτών του νομού Λάρισας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση και καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους ,τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού τους εκπροσώπους των νέων αγροτών τις ομοσπονδίες κτηνοτρόφων ,χοιροτρόφων, αγελαδοτρόφων και ελευθέρας βοσκής,  το ΓΕΩΤΕΕ, τον γεωπονικό σύλλογος Λάρισας και τα ΤΟΕΒ του νομού.
Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Δημαρχείου Πλατυκάμπου.
Ο πόλεμος  που άνοιξε η σημερινή κυβέρνηση απέναντι μας δε θα της βγεί σε καλό. Είδη μετά την ψήφιση της ποινικοποίησης των αγώνων στους δρόμους που ύπουλα ψηφίστηκε νύχτα με το νομοσχέδιο του συμφώνου συμβίωσης μας έχει εξοργίσει ακόμη περισσότερο. Με την ψήφιση της ποινικοποίησης πλέον δίνετε η ευκαιρία στον δικαστή να επιβάλει και να αποφασίσει πιο εύκολα και με μεγαλύτερες ποινές.
Επιπροσθέτως η διάσπαση και η μεταφορά του φορολογικού με το ασφαλιστικό που έγινε εκ του πονηρού, για να διασπαστεί ο αγώνας μας δεν μας πτοεί, αντιθέτως μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη, για να είμαστε όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, αλλά και ο αγώνας μας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Η σημερινή συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ δεν θέλει να καταλάβει πως η εξαφάνιση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου ισούται με μια Ελλάδα βασισμένη μόνο στο δανεισμό συνεπώς με μια Ελλάδα αιώνια υπόχρεη και με έναν ελληνικό λαό παντοτινά υπόδουλο και χρεωμένο.
Μπορεί στα προεκλογικά σποτάκια σας να μοιράζατε ελπίδα και  κάποιοι άλλοι να λέγατε πως είστε ανεξάρτητοι  και πολλοί ,
ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!!!».
Πυρετώδεις προετοιμασίες για κινητοποιήσεις
Η τροπή που πήρε το ζήτημα σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι ο σχεδιασμός για έξοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς, δεν έχει αλλάξει καθόλου κάνει τους φορείς των αγροτών να προετοιμάζονται για θερμό Γενάρη. Με τους επικεφαλής, όπως ο Χρήστος Σιδερόπουλος, για παράδειγμα από τη Λάρισα, να προκρίνουν έναρξη κινητοποιήσεων με τουλάχιστον κοινή ημερομηνία εντός του μήνα, προκειμένου να γίνει σαφές στην κυβέρνηση πως δεν υπάρχει περιθώριο για οποιοδήποτε μέτρο ενάντια στον αγροτικό κόσμο.
Σ’ αυτό το τέμπο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, συνέλευση των μελών της Επιτροπής Αγώνα αγροτών-κτηνοτρόφων και Νέων αγροτών του Νομού Λάρισας, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα, με δυναμικές κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο στο πανελλαδικό προσκλητήριο όλων των αγροτών της χώρας.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται, επίσης, τα εξής:
«Τα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στον κλάδο μας ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ,ΑΥΞΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κρίνονται καταστροφικά για την Ελληνική παραγωγή αλλά και επικίνδυνα για ολόκληρη τη χώρα. Η αντιαγροτική πολιτική που ακολουθείται από την πολιτεία επιβάλλει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.
Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας και θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική ύφεση παράγοντας και επιφέροντας πλούτο με τις εξαγωγές μας.
Δεν ζητάμε την ΜΗ φορολόγηση ,ζητάμε μια δίκαιη φορολόγηση στην οποία θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και δε θα χρεωθούμε στο Ελληνικό δημόσιο.
Δεν ζητάμε την ΜΗ πληρωμή των ασφαλιστικών μας εισφορών. Την ώρα που το 50% των αγροτών και κτηνοτρόφων βρίσκεται σε ρύθμισή των ασφαλιστικών εισφορών , δε θα μπορέσει κανείς να αποπληρώσει σε καμία περίπτωση τον τριπλασιασμό.
Το κόστος παραγωγής κρίνεται ήδη δυσβάστακτο και επιβάλλεται η μείωση του. Τα τελευταία χρόνια πολλοί καλλιεργητές εγκατέλειψαν συγκεκριμένες καλλιέργειες λόγω των ασύμφορων τιμών στο πετρέλαιο, στο νερό αλλά και στα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και σπόρια. Οι νέες αυξήσεις που αναγράφονται στο 3ο μνημόνιο και αφορά αυξήσεις 40% στην ενέργεια είναι ανεπίτρεπτες.
Τα νέα μέτρα σε συνδυασμό με τις κακές-ανύπαρκτες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτικής, νιτρορύπανσης , προγράμματα βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας, ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ μας οδηγούν για ακόμη μία φορά στους δρόμους.
Αυτές τις πολιτικές σας επιλογές τις απορρίπτουμε τις καταδικάζουμε και θα τις πολεμήσουμε στο δρόμο του αγώνα.
Όσο γι΄αυτό που περάσατε νύχτα ότι θα μας βάλετε φυλακή αν βγούμε στο δρόμο ,σας απαντάμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μας καταδικάσετε στη φτώχεια;

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε;

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να χάσουμε τα χωράφια ,τα μηχανήματα μας ,τα σπίτια μας;

-Γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μη μπορούμε να ζήσουμε;
Οι βουλευτές που θα συμβάλλουν με την ψήφο τους στην καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας θα είναι πλέον ανεπιθύμητοι στα χωριά μας.
Ο καθένας από εμάς, αγρότης κτηνοτρόφος , νέος αγρότης θα πάρει την προσωπική ευθύνη ότι ο αγώνας του δρόμου πρέπει να πετύχει.
Το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη όλοι στον δρόμο του αγώνα.
Επιτρόπη αγώνα αγροτών,κτηνοτρόφων και νέων αγροτων νομού Λάρισας:
Τζιότζιος Γρηγόρης, Μιχαλόπουλος Στέλιος ,Τραγάκης Θεοφάνης, Τσινούλης Τριαντάφυλλος,Μαχάς Γεώργιος, Καλογιάννης Παναγιώτης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ».
Σε εγρήγορση οι δυνάμεις του Μπούτα - Μαρούδα

Αγωνιστική διάθεση επιδεικνύουν και οι δυνάμεις του Βαγγέλη Μπούτα, που οργάνωσαν συσκέψεις σε Παλαμά και Προάστιο την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Γενάρη, για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες των αντιδράσεων.
Η ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ
Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Φάρσαλα που διοργάνωσε η ΕΟΑΣΝΛ με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για την συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
            Συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα και αποφασίστηκε να ξεκινήσει ενημέρωση των αγροτών στα χωριά της Επαρχίας και από την Παρασκευή 15 Γενάρη να βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
            Μετά σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας θα αποφασιστεί ο χρόνος, το τόπος και η μορφή της κινητοποίησης.
            Παράλληλα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τσαριτσάνη με συμμετοχή των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας. Στην σύσκεψη αναδείχτηκαν σοβαρά προβλήματα με την κατανομή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το 2015 στους κτηνοτρόφους, που είτε είναι περικομμένες είτε και δεν παίρνουν καθόλου αφού τους εμφανίζουν με εξωγεωργικό εισόδημα. Ταυτόχρονα έχουν ήδη φτάσει τα πρώτα κατασχετήρια για οφειλές αγροτών και κτηνοτρόφων.
            Ως το τέλος της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα Δ.Σ των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων και θα οριστούν  τα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ στην Επαρχία. 
            Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν Διοικητικά Συμβούλια και θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των  Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Λάρισας με στόχο την συμμετοχή στην κινητοποίηση βγάζοντας τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Παρασκευή 15 Γενάρη.
            Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου  στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΟΑΣΝΛ.        
Καλούνται οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων να βρίσκονται στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο για την απολογιστική συνέλευση που θα αποφασίσει και το πρόγραμμα δράσης. Μετά την συνέλευση θα ακολουθήσουν εκλογές ως τις 5 το απόγευμα για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Δικαίωμα εκλογής έχουν όλοι οι αντιπρόσωποι και οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν το αργότερο ως την Παρασκευή το μεσημέρι 8 Ιανουαρίου.
Σε αναβρασμό Πρωτοβουλία και "πρώην νεολαίοι"
«Με τη φορολόγηση να οδεύει προς το 26% από το πρώτο ευρώ, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την προκαταβολή του 75% του φόρου, η κατάσταση για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα είναι τραγική", δήλωσε ο Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
«Δεν φτάνει που έπονται όλες αυτές οι δυσμενείς αλλαγές, οι ροδακινοπαραγωγοί της Β. Ελλάδας έχουν επιπλέον λόγους να αγκομαχούν, αφού ενώ πουλήσαμε κάτω της τιμής κόστους, δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ για τη ζημιά που εξακολουθούμε να έχουμε λόγω του ρώσικου εμπάργκο», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε, «πέρυσι λάβαμε κάποια ποσά ως ενίσχυση τιμής στην παραγωγή επιτραπέζιου ροδάκινου που διαθέσαμε, φέτος όμως δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ και η ζημιά μας είναι τεράστια».
Εξάλλου, εντός της επόμενης εβδομάδας, όπως είπε, αναμένεται να έχουν συνάντηση είτε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.
Μετά τη συνάντηση αυτή, η Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση της σε ό,τι αφορά το πεδίο των κινητοποιήσεων.
Στο μεταξύ, με ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στα μέσα του τρέχοντος μήνα, στη Θεσσαλονίκη, θα καθορίσει τη στάση της και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, με τον επικεφαλής της, Χρήστο Γκόντια να λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν βλέπω να καθόμαστε για πολύ ακόμα στα σπίτια μας και η έξοδός μας στους δρόμους μοιάζει μονόδρομος για ακόμη μια φορά».

Στη συνάντηση που θα γίνει «θα δοθεί λόγος σε καθέναν από τους συμμετέχοντες, και μεταξύ των προτάσεων που θα πέσουν στο τραπέζι θα επιλεγούν εκείνες που θα τυγχάνουν της μεγαλύτερης αποδοχής», σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση για τις 8 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ασφαλιστικό, φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής, είναι τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος και που αποτελούν και τα πεδία τριβής των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με την κυβέρνηση.
Προετοιμάζονται και στον Έβρο
Στους ρυθμούς της προετοιμασίας των μπλόκων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» οργανώνει σύσκεψη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας...

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά, όπως και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών, γιατί «ο αγώνας της αγροτιάς έχει στόχο την επιβίωσή μας και είναι υπόθεση όλων μας».
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Ξεσηκώνεται και η Φθιώτιδα
Θέμα ημερών είναι πλέον για τους αγρότες να σκληρύνουν τη στάση τους και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας στη Αθήνα, με εκπροσώπους από όλη την Ελλάδα. Πάντως οι αγρότες της Φθιώτιδας καλούν τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται στη βουλή τις επόμενες ημέρες, αλλιώς τους προειδοποιούν να μείνουν στην Αθήνα.
Δείτε το σχετικό βίντεο  www.lamiastar.gr

πηγη:www.agronews.gr