Μείωση του αφορολογήτου των 9.500 ευρώ ζητούν οι δανειστές

11.03.2016 

Μείωση του αφορολογήτου των 9.500 ευρώ ζητούν οι δανειστές
Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου των 9.545 ευρώ που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους , το οποίο πρόκειται να ισχύσει και για τους αγρότες σ[ύμφωνα με τις υποσχέσεις τις κυβέρνησης, ζήτησαν και επισήμως οι επικεφαλής των θεσμών, επιβεβαιώνοντας διαρροές προηγούμενων ημερών.
Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη αντίστοιχα, με τους εκπροσώπους των θεσμών την Πέμπτη, βρέθηκαν οι αλλαγές στη φορολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστωτές θεωρούν ότι το σημερινό ύψος για το αφορολόγητο είναι ιδιαίτερα υψηλό, λόγω και των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Το σημερινό έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ προκύπτει από έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ και φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν να υπάρξει μια παραλλαγή του παλαιότερου συστήματος με το σταθερό αφορολόγητο (παλαιότερα ήταν στις 12.000 ευρώ, στη συνέχεια υπήρξαν δύο μειώσεις που το προσδιόρισαν στις 5.000 ευρώ και στο τέλος αντικαταστάθηκε από τη σημερινή έκπτωση φόρου)..

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για το ζήτημα το Σάββατο.

πηγη:www.paseges.gr