Ματαιοπονούν οι χρυσοθήρες με την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης

 09/03/2016

Μπίκας Αλέξανδρος
Στην παγίδα των µεγάλων προσδοκιών κινδυνεύει να εγκλωβιστεί ένα ακόµα καλλιεργητικό project, όπως αυτό της βιοµηχανικής κάνναβης, µε τους συνήθεις «χρυσοθήρες» του αγροτικού χώρου να µαταιοπονούν ή και να πέφτουν θύµατα των επιτήδειων, καθώς µπλέκουν την κλωστική κάνναβη µε τη µαριχουάνα και το φυτό που προορίζεται για φαρµακευτική χρήση.


Η αναμενόμενη από το 2013 ΚΥΑ, η οποία δόθηκε στη δηµοσιότητα, χωρίς ακόμη τις απαραίτητες υπογραφές, βάζει µπροστά την παραγωγή µόνο της βιοµηχανικής κάνναβης και δεν έχει καµιά σχέση µε τις υπόλοιπες ποικιλίες. Βέβαια, µέσα στον κουρνιαχτό των ταραγµένων ηµερών που διανύει η χώρα, πολλά µπορούν να λέγονται, ειδικά όταν τη συζήτηση για το προϊόν ανοίγουν προβεβληµένα στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος και µέλη είτε του εθνικού κοινοβουλίου, είτε του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου...
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την κάνναβη, τις ποικιλίες της και την καλλιέργειά της επί ελληνικού εδάφους στο ειδικό οκτασέλιδο αφιέρωμα της Agrenda, η οποία κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 11 Μαρτίου.
 
πηγη: www.agronews.gr