Δέσμευση για αυστηρότερο πλαίσιο ερασιτεχνικής αλιείας

08.03.2016

Δέσμευση για αυστηρότερο πλαίσιο ερασιτεχνικής αλιείας
Δέσμευση να προχωρήσει σε αυστηροποίηση του πλαισίου άσκησης της ερασιτεχνικής αλιείας καθώς και για την εφαρμογή, για τους επαγγελματίες αλιείς όλων των βελτιώσεων τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε με τους αγρότες, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Η ανάληψη της εν λόγω δέσμευσης έγινε κατά την διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους συλλόγων παράκτιας αλιείας από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Στη συνέχεια ο υπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Ομάδων Παραγωγών και Ανεξάρτητων Συνεταιρισμών από το Νομό Ηρακλείου της Κρήτης.

Μετά τη συνάντηση με τους Κρητικούς αγρότες έκανε την εξής δήλωση: «Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίες ανέδειξαν το δίκιο σε πολλά αιτήματά τους, τώρα συνεχίζουμε για να δούμε το αύριο, την επόμενη μέρα. Άλλωστε σε όλες τις φάσεις αυτής της υπόθεσης δεν σταματήσαμε να λέμε ότι τα προβλήματα λύνονται με το διάλογο σε όλα τα επίπεδα.

Η Κυβέρνησή μας βοήθησε και όσο μπορεί θα βοηθάει τον αγρότη μέσα στις δημοσιονομικές συνθήκες που υπάρχουν.

Αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι ότι ο αγροτικός χώρος θα συνεχίσει να μην έχει μεγάλες επιβαρύνσεις, τέτοιες που να του δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά θα τα ξεπεράσουμε, με ελάχιστες επιπτώσεις, μέσα από ένα εθνικό σχέδιο στρατηγικής για τον αγροτικό χώρο.
Ήδη αρχίσαμε τις συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών για να συζητήσουμε την επόμενη μέρα στον αγροτικό χώρο. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς και γι’ αυτό θα έχουμε κι άλλες ουσιαστικές συναντήσεις το επόμενο διάστημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της αγροτιάς της Κρήτης που ήρθαν σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό που κουβεντιάσαμε ήταν πως μια νεοσύστατη ομάδα παραγωγών στον Προφήτη Ηλία στο Ηράκλειο της Κρήτης μπορεί να αποτελέσει τον πιλότο εφαρμογής των πολιτικών του υπουργείου στην Κρήτη. Ταυτόχρονα με τους εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του Ηρακλείου συζητήσαμε την αναγκαιότητα της συνεργατικής λειτουργίας των αγροτών».

πηγη:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.