Σήμερα ξεκαθαρίζει η τελική μορφή του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς

21.04.2016 

Σήμερα ξεκαθαρίζει η τελική μορφή του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς
Με 23 τροπολογίες, εκ των οποίων τέσσερις υπουργικές και δεκαεννιά βουλευτικές, συνεχίζεται σήμερα, από τις 12.00 το μεσημέρι, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους συνεταιρισμούς από την ολομέλεια της Βουλής.
Η συζήτηση ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 20 Απριλίου, με βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας ότι παραβιάζει το σύνταγμα και τις διεθνείς συνεταιριστικές αρχές, εμποδίζει την επιχειρηματικότητα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων δημιουργώντας ασφυκτικό κρατικό έλεγχο, θέτει σε κίνδυνο τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς και θα οδηγήσει υγιείς συνεταιρισμούς να επιλέξουν την μετατροπή τους σε άλλου είδους μη συνεταιριστικής μορφής επιχειρηματικά σχήματα, προκειμένου να αποφύγουν την χρεωκοπία.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αφού ανέφερε πως σήμερα θα ξεκαθαρίσει ποιες τροπολογίες θα γίνουν αποδεκτές, υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νομοσχεδίου μιλώντας, κυρίως για καταλογισμούς κατά της χώρας μας από την Ε.Ε. λόγω των «πακέτων» προς τους αγρότες των προηγούμενων υπουργών Κοντού, Μωραΐτη και Κοσκινά. Ενώ επισήμανε και την άρση των χρηματοδοτήσεων προς την ΠΑΣΕΓΕΣ μέσω του ΕΛΓΑ και του ακινήτου της Θέρμης, χωρίς όμως να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το μέλλον της εκπροσώπησης του αγροτικού χώρου στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμορφώνεται η αγροτική πολιτική.

πηγη:www.paseges.gr