Δύο κροίσοι αγρότες για λίγες ώρες από λάθος πίστωση

27/05/2016

 
Γιουρουκέλη Μαρία
Ένας αγρότης στα Φάρσαλα και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου έγιναν εκατομμυριούχοι για λίγο.

Με 200 εκατ. ευρώ βρέθηκε για λίγες ώρες, μετά τον αγρότη στα Φάρσαλα και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, όταν ελέγχοντας τον λογαριασμό του, προκειμένου να δει εάν είχε πιστωθεί ένα μικρό ποσό επιδότησης, διαπίστωσε πως είχε γίνει... εκατομμυριούχος.
Ο αγρότης, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια, ήταν βέβαιος πως επρόκειτο για λάθος. Τελικά, μετά από σχετική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λογιστικό λάθος με την κατάθεση του υπέρογκου ποσού στον λογαριασμό του.
Σημειωτέον ότι λίγο νωρίτερα, ένας αγρότης από τα Φάρσαλα έγινε δισεκατομμυριούχος για λίγες ώρες, όταν την Τρίτη, πιστώθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό κατά λάθος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σχεδόν όλες οι επιδοτήσεις που παίρνουν οι Έλληνες αγρότες σε ετήσια βάση.
Το ακριβές ποσό που πιστώθηκε στο τραπεζικό του λογαριασμό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν 2.015.718.268,59 ευρώ. Η αιτιολογία που εμφανίστηκε στο λογαριασμό του ήταν «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων», ενώ στη συνέχεια πιστώθηκαν ακόμη 205,17 ευρώ με την αιτιολογία «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων», σύμφωνα με ρεπορτάζ της λαρισαϊκής εφημερίδας «Ελευθερία».
Ο 32χρονος αγρότης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν αντελήφθη τις δύο μεταφορές καθώς δεν έτυχε να δει τον τραπεζικό λογαριασμό του μέσω web banking αφού μάλιστα δεν έχει λαμβάνειν άμεσες ενισχύσεις. Ενημερώθηκε στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας για να του εξηγήσουν τι συνέβη και να τον ενημερώσουν ότι πρόκειται για λάθος του συστήματος, το οποίο και διορθώθηκε αυτόματα, δηλαδή τα χρήματα αφαιρέθηκαν.
Ωστόσο, αυτό που ο ίδιος διαπίστωσε όταν είδε το λογαριασμό του στο διαδίκτυο μετά την τηλεφωνική ειδοποίηση, ήταν ότι τα χρήματα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν διαθέσιμα. Δηλαδή τα 2 δις ευρώ δεν φαινόταν ως λογιστικό υπόλοιπο αλλά ως διαθέσιμο υπόλοιπο. Ωστόσο, από την τράπεζα του εξήγησαν ότι «τα χρήματα αφαιρέθηκαν για να σας προστατέψουμε από πιθανές αγορές, τις οποίες στη συνέχεια δεν θα μπορούσατε να καλύψετε».

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.