Έως τέλος Ιουλίου οι πληρωμές για υπόλοιπο ενιαίας ενίσχυσης και συνδεδεμένες κτηνοτροφίας, έως τα μέσα Αυγούστου εξόφληση της εξισωτικής

 8/7/2016

Έως τέλος Ιουλίου οι πληρωμές για υπόλοιπο ενιαίας ενίσχυσης και συνδεδεμένες κτηνοτροφίας, έως τα μέσα Αυγούστου εξόφληση της εξισωτικής Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επόμενες σημαντικές πληρωμές που εκκρεμούν περιλαμβάνει την εξόφληση του «τσεκ» έως το τέλος Ιουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός αναμένεται να καταβληθούν οι πληρωμές για τα υπόλοιπα σε βασική ενίσχυση και «πρασίνισμα» ενώ μέσα στο ίδιο διάστημα αναμένεται να καταβληθούν και οι συνδεδεμένες των καθεστώτων της ζωικής παραγωγής (αιγοπρόβοατα, βοοειδή). Ως προς την καταβολή του υπόλοιπου της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2015, αυτή αναμένεται να έχει καταβληθεί έως τις 15 Αυγούστου. Από Σεπτέμβρη και αργότερα τοποθετούνται οι πληρωμές για ανειλημμένες υποχρεώσεις γεωργοπεριβαλλοντικών της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, μεταξύ αυτών και για βιολογική κτηνοτροφία 2012 και 2013. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν επίσης πληρωμές που αφορούν ανειλημμένες υποχρεώσεις για Σχέδια Βελτίωσης.
Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου υπόλοιπα για βασική και πράσινη, συνδεδεμένες για ζωική παραγωγή και σποροπαραγωγή

Έως το τέλος του τρέχοντος μηνός ή και λίγο νωρίτερα αναμένεται να πιστωθούν στους αγρότες και τους κτηνορόφους οι πολυπόθητες ενισχύσεις για τα υπόλοιπα σε «πρασίνισμα», βασική ενίσχυση και τα καθεστώτα των συνδεδεμένων για ζωική παραγωγή, με τις τελευταίες να υπολογίζονται σε περίπου 90 εκατ. ευρώ. Επίσης την ίδια περίοδο αναμένεται να καταβληθεί και ενίσχυση για το καθεστώς της σποροπαραγωγής.
Έως τα μέσα Αυγούστου η εξίφληση της εξισωτικής και οι ενστάσεις
Σε ό,τι αφορά στην εξόφληση της εξισωτικής για το 2015, που αφορά το υπόλοιπο 25%, αυτή θα πάει αργότερα και υπολογίζεται να καταβληθεί έως τα μέσα Αυγούστου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην επικείμενη πληρωμή θα συμπεριληφθούν και όσοι είχαν υποβάλει ενστάσεις και δεν είχαν πληρωθεί την προκαταβολή της εξισωτικής τον Χειμώνα.

πηγη:www.agrotypos.gr