Κινδυνεύουν να χάσουν και την εξισωτική όσοι χαρακτηρίστηκαν μη ενεργοί αγρότες κατά την πληρωμή του τσεκ

18-11-2016
Κινδυνεύουν να χάσουν και την εξισωτική όσοι χαρακτηρίστηκαν μη ενεργοί αγρότες κατά την πληρωμή του τσεκΚαι την εξισωτική κινδυνεύουν να χάσουν οι αγρότες που δεν πήραν το τσεκ λόγω λάθους από χειρισμούς του Υπουργείου Οικονομικών κατά την αποστολή στοιχείων προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως κατήγγειλαν στον ΑγροΤύπο επαγγελματίες αγρότες που έμειναν εκτός πληρωμής της βασικής ενίσχυσης, τώρα το σύστημα τους βγάζει και εκτός εξισωτικής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το πρόβλημα αναμένεται να έχει λυθεί πριν την εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης του Δεκεμβρίου. Ωστόσο οι παραγωγοί ανησυχούν για το αν θα πληρωθούν την εξισωτική, αφού η πληρωμή είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά παραγωγός από τη Χαλκιδική, περιοχή όπου φαίνεται ότι αρκετοί κατά επάγγελμα αγρότες αντιμετώπισαν το γνωστό πλέον πρόβλημα, «είμαστε σε μια διαρκή ανησυχία και αβεβαιότητα. Δεν ξέρουμε όχι μόνο τι θα γίνει με την εξισωτική, όπου μας πετάει εκτός το σύστημα, αλλά και τι θα συμβεί με τις επόμενες πληρωμές».

Σημειωτέον ότι επίκειται και η πληρωμή για το «Πρασίνισμα», η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλος Δεκεμβρίου.

πηγη:/www.agrotypos.gr