Άμεση πληρωμή ΦΠΑ και πετρελαίου ζητά ο Κόκκαλης

 26/01/2017

Την επιτάχυνση των επιστροφών των οφειλόμενων ποσών, όπως πιστωτικός ΦΠΑ, φόρος αγροτικού πετρελαίου προς τους αγρότες ζήτησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με την οποία συναντήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης έθεσε στην κ. Παπανάτσιου την πρόθεση του υπουργείου για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους υπό εκκαθάριση και ενεργούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, ζητώντας και τη δική της συνδρομή προς την κατεύθυνση αυτή.
Τέλος, ο υφυπουργός προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα με ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, πρότεινε την εντατικοποίηση των ελέγχων διακίνησης από κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών και την υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων για τη πλήρη διαφάνεια και τη διάκριση των παραγωγών από τους ενδιάμεσους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλη με την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου
Συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. Συζητήθηκαν θέματα φορολογικής φύσεως που αφορούν τους αγρότες και τις οργανώσεις τους και οι τρόποι επίλυσής τους.
Ο κ. Β. Κόκκαλης, δήλωσε ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει τη βούληση να βοηθήσει στην ανάπτυξη νομοθετικού πλαισίου με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τόσο για τους τελούντες υπό εκκαθάριση, όσο και για τους ενεργούς».
Ζήτησε από την υφυπουργό κ. Κ. Παπανάτσιου να σκύψει πάνω στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, ώστε οι επιστροφές των οφειλόμενων ποσών (πιστωτικού ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου κ.λ.π) να πραγματοποιούνται σύντομα.
Επίσης με απώτερο στόχο την προάσπιση της αγροτικής παραγωγής και την πάταξη των ελληνοποιήσεων, ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης πρότεινε την εντατικοποίηση των ελέγχων διακίνησης αγροτικών προϊόντων από κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών και την υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων για τη πλήρη διαφάνεια και τη διάκριση των παραγωγών από τους ενδιάμεσους.

πηγη:www.agronews.gr