Προέχει ο διάλογος δήλωσε ο Ε. Αποστόλου στην συνάντηση με τους αγρότες, μέσα Ιανουαρίου συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά

 04-01-2017

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου, για το αγροτικό ζήτημα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη (4/1) εκπρόσωποι των αγροτών
με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στον οποίο επέδωσαν επιστολή με τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια συνάντηση με τους εκπροσώπους αγροτών από όλη την Ελλάδα είχε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος χαρακτήρισε τη συζήτηση διεξοδική και ζωηρή και πρόσθεσε ότι προέχει ο διάλογος.

«Αυτό που προέχει είναι ο διάλογος, ένας διάλογος που μερικές φορές μπορεί να γίνεται και με εντάσεις, δεδομένου των προβλημάτων που υπάρχουν στον αγροτικό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Είναι δικό τους θέμα πώς θα κινητοποιηθούν, τις μορφές που θα επιλέξουν. Εμείς από την δική μας πλευρά συνεχίζουμε ένα έργο που ήδη τουλάχιστον όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι στον αγροτικό χώρο έχει φέρει πλέον ουσιαστικά αποτελέσματα».

Οι αγρότες από την πλευρά τους ζήτησαν να αναλάβει ο υπουργός τις ευθύνες του.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥπΑΑΤ αναφέρει τα εξής:

Συνάντηση με 20 εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από όλη τη χώρα είχε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Μετά τη συνάντηση, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε μια διεξοδική και ζωηρή συζήτηση με εκπροσώπους του αγροτικού χώρου από όλη σχεδόν την Ελλάδα, σε μια περίοδο που αγροτικός κόσμος προσπαθεί να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση, γιατί πάνω από όλα αυτό που προέχει είναι ο διάλογος, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν και στον αγροτικό χώρο. Έναν διάλογο στον οποίο προσκαλέσαμε τους αγρότες και πράγματι ανταποκρίθηκαν, έναν διάλογο που θα συνεχίσουμε.

Από τη δική μας πλευρά καταστήσαμε πιο σαφή και αυτά που έχουμε κάνει στον αγροτικό χώρο – από τις πληρωμές μέχρι τη διαχείριση των προγραμμάτων ανάπτυξης του αγροτικού χώρου – αλλά και αυτά που σχεδιάζουμε άμεσα τους επόμενους μήνες.

Με όλα αυτά πιστεύουμε ότι δημιουργείται, μέσα στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε, ένα περιβάλλον που για τον αγροτικό χώρο είναι πολύ θετικότερο σε σχέση με αυτά που βιώνει η υπόλοιπη κοινωνία.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους, των αγροτών, πως θα κινητοποιηθούν και τι μορφές αγώνα θα επιλέξουν.

Εμείς συνεχίζουμε ένα έργο που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση, και όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι στον αγροτικό χώρο έχουν υπάρξει αποτελέσματα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θέλουμε τους αγρότες δίπλα μας, να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να προσπαθούμε από κοινού για τη λύση τους».

Συνάντηση στη Βουλή
Προηγήθηκε η επίδοση επιστολής προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στην οποία επισημαίνουν πώς η πραγματοποιήση προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή είναι κομβικής σημασίας. «Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή, όσον αφορά στην εθνική οικονομία και δυστυχώς έχουμε αυξήσει τις εισαγωγές και μειώσαμε τις εξαγωγές. Δεδομένου ότι έχουμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα από παραγωγούς που δεν επέλεξαν την παραγωγή αλλά την ενίσχυση, θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική, ώστε ως χώρα να είμαστε παραγωγική και αυτάρκης», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

πηγη:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.