Έπεσαν υπογραφές σε 8 προγράμματα προώθησης

 23/02/2017 

Ο συνολικός προϋπολογισμός τους, βάσει της απόφασης, αγγίζει τα 20.465.338,50 ευρώ.
Ειδικότερα, τις συμβάσεις για τα 8 εγκριθέντα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τριετή προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων,
στο πλαίσιο των Καν (ΕΕ) 1144/2014, Καν (ΕΕ) 1829/2015 και Καν (ΕΕ) 1831/2015, συνολικού προϋπολογισμού 20.465.338,50 ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.
Τα προγράμματα προώθησης αποτελούν σημαντικά και αποτελεσματικά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς ενδυναμώνουν το εξαγωγικό εμπόριο στις υφιστάμενες - παραδοσιακές αγορές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και δημιουργούν τις προϋποθέσεις επέκτασης σε νέες διεθνείς αγορές.
Επισημαίνεται ότι η εθνική συμμετοχή καταργείται για τα νέα προγράμματα προώθησης των αγροτικών προϊόντων, ενώ το ποσοστό συγχρηματοδότησης από την  Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται σε ποσοστό 70-80% (εσωτερική αγορά ΕΕ – τρίτες χώρες). Ειδικώς για την Ελλάδα, το ποσοστό χρηματοδότησης αυξάνεται κατά 5% επιπλέον, λόγω της χρηματοδοτικής συνδρομής που λαμβάνουμε ως χώρα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «επιδίωξη του ΥΠΑΑΤ είναι να ενθαρρύνει της συμμετοχή στο μέτρο της «προώθησης» μεγάλων συνεργατικών σχημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη αντιπροσωπευτικότητα και η «επιθετική» προβολή των αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Βρείτε εδώ αναλυτικά τα ονόματα και τα ποσά για τα Οχτώ προγράμματα για την προώθηση αγροτικών προϊόντων του 2016 στη χώρα μας.pdf

πηγη:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.